21 d’abril del 2006

L’última edició d’Expoebre al parc farà una aposta clara per la sostenibilitat

Fira de Tortosa organitza el primer saló Ebreambient i espera superar la barrera dels 300 expositors

El regidor de Promoció Econòmica, Rafel Lluís, va ser l’encarregat de presentar ahir el programa d’actes d’Expoebre 2006, la Fira Multisectorial de les Terres de l’Ebre. Lluís va explicar que la d’enguany podria ser l’última edició d’Expoebre al parc municipal, ja que les obres del nou pavelló firal haurien d’estar enllestides cap al desembre. Lluís també va refermar l’aposta de Fira de Tortosa per Ebreambient, el nou Saló del Medi Ambient i la Sostenibilitat. L’objectiu és convertir Ebreambient en el referent català per a les institucions, entitats o empreses vinculades a la protecció mediambiental i a les energies renovables.

Els ducs de Palma, Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin, seran els encarregats d’inaugurar el 28 d’abril la 62a edició d’Expoebre, que enguany durarà fins a l’1 de maig. El regidor de Promoció Econòmica i vicepresident de Fira de Tortosa, Rafel Lluís, va destacar que la presència dels ducs de Palma donarà una rellevància especial a la fira, però sobretot va remarcar «l’aposta de futur» que representa l’organització del primer saló Ebreambient. «Volem donar un discurs nou a Expoebre, apostant per la sostenibilitat, la sensibilització mediambiental i la difusió de la nova cultura de l’aigua, en què Tortosa i les Terres de l’Ebre han estat capdavanteres», va remarcar Lluís. El regidor va afegir que el saló Ebreambient aplegarà al «pavelló verd» una vintena d’expositors d’un sector molt nou i innovador, el de les empreses i serveis destinats a millorar la gestió dels recursos naturals, el seu aprofitament sostenible i la nova cultura de l’aigua.
El pavelló verd ocuparà un espai preponderant al passeig central del parc municipal Teodor González, en la que podria ser l’última edició d’Expoebre al recinte actual. Lluís va detallar que, a més de les empreses, també hi seran presents diferents institucions i organismes públics com els departaments de Medi Ambient i d’Indústria, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Fundació Nova Cultura de l’Aigua o Aquamed. Segons Lluís, Fira de Tortosa confia que el saló Ebreambient puga esdevenir, com a mínim, el referent firal a Catalunya per al sector de la sostenibilitat. «Per nosaltres és un èxit començar, perquè ja tenim garantits molts més expositors pel 2007», va avançar Lluís.

> El moment de créixer

El vicepresident de Fira de Tortosa, Rafel Lluís, i el director d’Expoebre, Ramon Ferrando, van coincidir que la fira tortosina té el creixement garantit, amb la nova aposta pel saló Ebreambient i l’acabament del nou pavelló firal. Enguany, Fira de Tortosa espera superar la barrera històrica dels 300 expositors, un nombre que es multiplicarà quan estiguin comptabilitzades les diferents empreses representades. El recinte firal té 61.000 metres quadrats, amb una superfície ocupada de 14.000 metres quadrats, dels quals 2.800 metres quadrats seran coberts. La previsió és superar els 50.000 visitants.

>El més destacat del programa d'Expoebre 2006

Divendres, 28 d’abril
A les 9.45 hores, IV Jornades Citrícoles
d’Expoebre
A les 12.30 hores, inauguració a càrrec dels ducs de Palma
A les 18.30 hores, presentació del congrés Delta+10

Dissabte, 29 d’abril
A les 13.30 hores, recepció oficial als expositors d’Expoebre
A les 18.00 hores, jornades sobre regadiu de la Casa de l’Aigua

Diumenge, 30 d’abril
A les 10.30 hores, recepció d’autoritats i convidats al Dia de les Terres de l’Ebre
A les 18.00 hores, signatura d’autògrafs a càrrec de Víctor i presentació del seu concert a les festes de la Cinta

Dilluns, 1 de maig
A les 11.30 hores, presentació dels cursos de la UETE
A les 12.30 hores, tast popular de vins de la Terra Alta
A les 18.00 hores, lliurament dels premis del 24è concurs de novetats

El Punt (21-04-06)

------------
Si voleu saber més coses sobre l'Ebreambient, cliqueu aquí mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta