21 d’abril del 2006

La X Diada d’Amics dels Castells proposa que la gent faci fotos del nucli antic per editar un DVD

L’entitat Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa ha convocat per diumenge la desena edició de la seua diada, que enguany convidarà els ciutadans a recórrer els barris del Garrofer, Santa Clara, Rastre, Castell i Sant Jaume, així com la fortificació de Tenasses. De fet, el president de l’associació, Xavier Rollan, va explicar ahir que la principal reivindicació de la diada serà que les administracions comprin el fortí de Tenasses, perquè la fortificació deixi d’estar en mans privades. A més, Amics dels Castells ha proposat enguany que els participants en la diada portin càmeres de fotos, preferentment digitals, amb l’objectiu de crear un fons fotogràfic sobre els elements positius i negatius del nucli històric de Tortosa. «La nostra intenció és poder editar un DVD amb totes les imatges, l’any que ve», va detallar Rollan, que també va confirmar que abans les fotografies podrien formar part dels primers continguts del nou portal digital Soctortosa.net, que impulsa l’àrea de Participació Ciutadana i Societat de la Informació de l’Ajuntament tortosí. D’altra banda, els participants en la diada hauran de localitzar diferents elements del nucli antic, com baranes i escuts, que els Amics dels Castells els mostraran en una sèrie de fotografies.
La diada, que també inclou una paella popular al fortí de Tenasses, començarà a dos quarts de nou del matí a la plaça de l’Ajuntament i, després de visitar el restaurat Centre del Comerç i la Cambra de Comerç, els participants també recorreran espais com la plaça Metge Franquet, el Calvari, les obres d’obertura del nou vial de Santa Clara o el portal de la Bassa. Finalment, els Amics dels Castells no han obtingut el permís per visitar el Palau Abària o les excavacions arqueològiques del carrer Montcada.

El Punt (21-04-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta