4 d’abril del 2006

Tortosa només podrà aprofitar set lletres del rètol de la biblioteca

L’Ajuntament compra l’antiga comissaria per descentralitzar serveis municipals

L’Ajuntament de Tortosa només podrà aprofitar set de les lletres del gran rètol de la nova biblioteca, després que el ple decidís ahir canviar el nom d’Oliver de Boteller pel de Marcel·lí Domingo. La majoria de lletres metàl·liques que travessen la façana hauran de ser retirades, una situació que el portaveu de CiU, Ferran Bel, va aprofitar per criticar la «improvisació» del govern tortosí. L’alcalde, Joan Sabaté (PSC), va contestar que la despesa és «assumible», tenint en compte la figura de Domingo.

Sabaté va afirmar que canviar el rètol de la nova biblioteca «no és cap barbaritat», i que fins i tot és una despesa «assumible», tenint en compte la figura de Marcel·lí Domingo, «un dels polítics tortosins més importants del segle XX». Sabaté va negar que el canvi de nom de la biblioteca responga a cap «cursa per veure qui és més republicà», com l’havia acusat abans el portaveu de CiU, i va apel·lar a la «justícia històrica» amb la personalitat política de Domingo. A més, l’alcalde va avalar la disculpa amb què el regidor d’Urbanisme, José Martín, va afirmar que no recordava haver tingut cap conversa amb el portaveu d’ERC, Lluís Martín, durant la seua etapa com a regidor de Cultura. El republicà va donar suport a la nova denominació de la biblioteca, però va denunciar que Martín havia bloquejat una proposta per canviar el nom a l’equipament, «perquè ja s’havien comprat i col·locat les lletres de la façana». «Com va dir-me algun regidor, encara podran aprofitar alguna lletra», va ironitzar Ferran Bel, que va advertir que només mantenia el vot favorable de CiU «per respecte a la memòria de Marcel·lí Domingo».
D’altra banda, el ple també va aprovar la cessió d’una planta de l’antiga clínica Monegal per instal·lar-hi la seu del futur canal territorial i públic de televisió digital terrestre, Ebre Televisió. Finalment, el ple va acordar la compra de l’antiga comissaria de la Policía Nacional, al carrer Enric Bayerri. L’Ajuntament haurà de pagar 231.000 euros al govern de l’Estat, i podria descentralitzar-hi l’àrea de Serveis Socials. Amb tot, el trasllat podria estar condicionat per diferents problemes d’accessibilitat.

El Punt (04-04-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta