18 de maig del 2006

Contracrònica del Barça-Arsenal (el director del POUM de Tortosa, a TV3... des del Miniestadi)

El director del nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) de Tortosa, l'arquitecte Sebastià Jornet (a la fotografia apareix a l'esquerra de l'alcalde Joan Sabaté, durant una roda de premsa), va ser entrevistat per un equip de Televisió de Catalunya durant la final de la lliga de Campions que el Barça va disputar ahir a París contra l'Arsenal. Jornet (o el seu doble, perquè juraríem que era ell) va ser un dels 11.000 barcelonistes que van seguir el partit a través de la pantalla gegant que el club va instal·lar al Miniestadi. La pantalla era de 70 metres quadrats (7 x 10 metres), i per tant molt més gran que molts dels pisos de Tortosa, una comparació mental que segur que Jornet també va fer. De fet, Tortosa té una vintena de pisos amb menys de 30 metres quadrats, la meitat dels quals són centenaris... La majoria d'aquests minipisos es concentren al nucli antic, cosa que Jornet també sabrà, ja que també va coordinar els treballs del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat).
Però bé, el que us deia és que vaig flipar quan, durant el descans, vaig posar TV3 per veure què feia Televisió de Catalunya, que evidentment no tenia els drets per retransmetre un partit que només es podia veure a través de La Primera (TVE) i Canal+. Per tant, TV3 va optar per fer un programa des dels estudis, amb connexions puntuals amb el Miniestadi. Unes connexions en què aprofitaven per enfocar la pantalla gegant que havia instal·lat el Barça. La situació em va recordar molt aquestes pel·lícules piratejades als cines que corren per l'Emule, que s'aixeca un tio a buscar crispetes i et caga l'escena, o el concert d'Alejandro Sanz que va emetre Tortosa Televisió, enregistrant les pantalles gegants de l'escenari des de fora de l'estadi.
Però me'n vaig per les branques... Us deia que l'equip de TV3 anava fent una petita enquesta als aficionats que seguien la final al Miniestadi. "Collons, aquest tio sembla Sebastià Jornet!", vaig cridar amb el fil de veu que em quedava després d'haver estat animant al Barça i renegant de l'àrbrit durant tota la primera part. Una teoria (la del tema de Jornet, vull dir) que he pogut confirmar avui al migdia, quan he sigut tan massoquista de mirar com tractava la victòria blaugrana el canal autonòmic de la Comunitat de Madrid. Així, als esports del telenotícies de Telemadrid, presentat per l'inefable Siro López, també he pogut veure el director del POUM de Tortosa (o insisteixo, el seu doble) celebrant un dels dos gols del Barça. És clar que els periodistes de TV3 i Telemadrid no sabien qui era Jornet, imagino, perquè del contrari haurien aprofitat per preguntar-li sobre la data exacta de l'aprovació del POUM a la comissió territorial d'Urbanisme... Si és que algú la sap.

A continuació teniu un vídeo amb el resum que va fer TV3 de la final entre el Barça i l'Arsenal, per si encara no sabeu com va quedar el partit...

1 comentari:

  1. L'atre dia va surtir a 30 minuts, al programa sobre especulació urbanística i pressions sobre alguns pagesos catalans....el conec bé, el conec bastant.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta