5 de maig del 2006

El debat sobre el règim hídric de l’Ebre obre avui el segon congrés del Delta

L’organització espera un centenar d’inscrits i poder incorporar les conclusions en el nou pla integral

La sala d’actes de la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre serà avui l’escenari de la primera sessió del II Congrés sobre Desenvolupament Sostenible i Conservació del Delta de l’Ebre, amb l’objectiu principal de diagnosticar els problemes actuals i aportar possibles solucions en el marc del procés per redactar el nou pla integral del Delta. El president del comitè organitzador, Carles Ibáñez, va remarcar que el congrés començarà amb les jornades sobre el règim hídric, la qualitat de l’aigua i la gestió dels sediments, «temes complexos que afecten tota la conca de l’Ebre». Els organitzadors esperen assolir el centenar d’inscrits.

El biòleg Carles Ibáñez, responsable de la unitat d’ecosistemes aquàtics de l’IRTA, serà l’encarregat d’introduir i moderar la primera de les sessions del congrés, dedicada al règim hidrològic i la qualitat de l’aigua al riu i al Delta. Ibáñez va explicar ahir que la jornada preveu tres ponències, tres tallers simultanis per analitzar els problemes del Delta i les possibles solucions, i una sessió final per posar en comú els diferents punts de vista. «Tant el règim hídric com la gestió dels sediments són dos temes complexos, que afecten tota la conca de l’Ebre i que impliquen canvis en la gestió dels embassaments, dels regadius i del mateix Delta», va avançar. Però el president del comitè organitzador va afegir-hi que el valor afegit del congrés és que podran discutir-se les diferents fórmules de gestió «de manera oberta i sense cap virulència».
Segons Ibáñez, s’han superat conflictes com l’amenaça del transvasament, la lluita pel poder a les comunitats de regants, o les diferències entre els proteccionistes i els sectors econòmics del Delta. «El congrés ha de servir per buscar consensos i entrar en una dinàmica diferent, més participativa i constructiva», va concloure. El president del comitè organitzador va remarcar que moltes de les conclusions del congrés podrien incorporar-se a la redacció del nou pla integral del Delta. De fet, Ibáñez espera que la jornada d’avui posi una mica de llum en el debat sobre quin hauria de ser el cabal ecològic del riu. El congrés, que demà continua a Amposta i seguirà fins al 26 de maig en diferents poblacions del Delta, és la revisió del que va fer-se a Sant Carles de la Ràpita l’any 1995.

El Punt (05-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta