5 de maig del 2006

Tortosa dedica els Col·loquis del Renaixement als rius de les ciutats més importants del segle XVI (inclou vídeo)

El regidor de Presidència, Jordi Bonilla, va ser l’encarregat de presentar ahir l’onzena edició dels Col·loquis de la Festa del Renaixement, que en guany es faran els dies 10, 11 i 12 de maig als Reials Col·legis de Tortosa. Els Col·loquis del Renaixement, amb el lema Un riu, una ciutat, estaran dedicats als rius de les ciutats més importants del segle XVI, i serviran per parlar d’alguns territoris i ciutats europeus que han tingut un passat important: Londres, Florència, Viena i la regió del Loire. Bonilla va detallar que la xerrada inaugural serà a càrrec de l’alcalde, Joan Sabaté, que per la seua doble condició d’alcalde i d’historiador pronunciarà la conferència Apunts sobre Tortosa i l’Ebre. El coordinador dels Col·loquis del Renaixement, Esteban Martínez, va explicar que la conferència de Sabaté precedirà la intervenció de la historiadora Isabel Margarit, directora de la revista Historia y Vida, que parlarà sobre els castells de la vall del Loire, bressol del Renaixement francès.
Els següents col·loquis seran l’11 de maig, al voltant de Florència, la ciutat del riu Arno, a càrrec de la historiadora i escriptora Montserrat Rico, i sobre Londres i el Tàmesi, a càrrec d’Antònia Martí, professora de la UAB especialitzada en història ambiental del segle XVI. El 12 de maig, l’escriptor i professor d’història moderna de la UB, Agustí Alcoberro, pronunciarà la conferència Viena i el Danubi. D’altra banda, Bonilla va justificar que l’Ajuntament haja desvinculat els col·loquis de la programació convencional de la Festa del Renaixement, que serà entre el 20 i el 23 de juliol. Segons Bonilla, els Col·loquis del Renaixement ja tenen prou importància per fugir de la concentració d’actes durant tres dies i per allargar la celebració de la festa.

El Punt (05-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta