6 de maig del 2006

Ha mort l'intel·lectual jesusenc Josep Panisello Chavarría, defensor del català de l'Ebre

Avui acompanyem el dol del nostre amic Joan Panisello, perquè hem sabut de la mort el seu germà, Josep Panisello Chavarría. No va ser el nostre mestre, però sabem que va ser un mestre de mestres... De fet, nosaltres només el vam conèixer per la seua participació amb Joan Beltran en les obres Cruïlla i Aïnes, molt importants en la difusió de les formes pròpies occidentals de la llengua catalana, i per tant dos manuals de referència per als periodistes i escriptors que volem escriure en el català que es parla a les Terres de l'Ebre. Col·laborador desinteressat en moltes activitats de caràcter cultural i pedagògic, Josep Panisello Chavarría va ser escollit Jesusenc de l'Any en l'edició del 2003 del premi. La fotografia amb què avui el recordem forma part d'aquell acte, en què Panisello va rebre el guardó de mans de la consellera Carme-Laura Gil. La missa en memòria de la seua ànima serà demà diumenge, a les 12 del migdia, a l'església de Jesús.

4 comentaris:

  1. ...Un record d'agraïment a un home que sabía el que portava entre mans com professor..

    ResponElimina
  2. ...Gràcies "Pep"...!

    ResponElimina
  3. Estic totalment d'acord, vosaltres ho heu dit, "Mestre de mestres" i millor persona i catalanista.
    Sóm molts qui no t'oblidarem.

    ResponElimina
  4. Un dels millors mestres que he tingut al Bisbe Moll. Gràcies a ell ara se coses que no hauría aprés amb d'altres mestres. Coses de col.legi i coses de la vida.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta