6 de maig del 2006

L’alcalde veta la moció d’ERC que hauria forçat una votació sobre el velòdrom de Tortosa

Els republicans i CiU se sumen a la mobilització de dilluns

La polèmica sobre el possible enderrocament del velòdrom de Tortosa, en el marc del projecte per reformar i ampliar les instal·lacions esportives, va fer ahir un altre gir inesperat. La moció d’ERC que buscava forçar una votació no podrà ser debatuda en el pròxim ple. El portaveu d’ERC, Lluís Martín, va qualificar de desesperada i de cacic l’acció de l’alcalde.

«El fet de retirar la moció és un acte de desesperació, ja que Joan Sabaté tenia por de perdre la votació i que guanyés la conservació del velòdrom», va valorar ahir Lluís Martín. Segons el portaveu d’ERC, la maniobra de l’alcalde és «cacic i més pròpia del bauisme que d’algú que sempre s’ha proclamat hereu del marcel·linisme polític». En aquesta línia, Martín va afirmar que Sabaté s’ha «excedit», i va acusar l’alcalde d’haver «vulnerat» els drets del grup municipal d’ERC. «Sabaté va retirar una moció que va arribar a estar inclosa dins d’una primera versió de l’ordre del dia», va insistir el republicà.
De fet, Martín hi va afegir que ERC estudiarà quines mesures legals pot emprendre en el futur, amb l’objectiu d’evitar que Sabaté torni a actuar de la mateixa manera. El debat sobre la moció d’ERC es preveia molt calent, ja que el ple de dilluns coincideix amb la manifestació que ha convocat la plataforma en defensa del velòdrom, a partir de les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament. Després dels fets d’ahir, tant Martín com el portaveu de CiU, Ferran Bel, van animar els ciutadans a participar en la convocatòria. «Aquesta situació és tan indignant com ridícula», va afirmar Bel. El convergent va lamentar que Sabaté hagués retirat una moció que s’havia entrat a temps, avalant la seua decisió en una consulta verbal al secretari municipal. «Abans de portar la moció al ple, l’alcalde vol saber si hi haurà molta gent a la concentració», va interpretar. Segons Bel, «l’alcalde només entendrà la gravetat de la situació si dilluns al vespre hi ha molta gent manifestant-se».

El Punt (06-05-06)
...

Notícies anteriors
-ERC vol forçar que el ple de Tortosa es comprometi a salvar el velòdrom
-La plataforma en defensa del velòdrom convoca una manifestació
-Altres entrades sobre la polèmica del velòdrom a La Marfanta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta