17 de maig del 2006

La plataforma vol que la moció contra el minitransvasament arribi més lluny

La proposta d’ERC per reduir la concessió es debatrà divendres al Consell Comarcal del Baix Ebre

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) va manifestar ahir que la moció sobre la necessitat de reduir de manera planificada la concessió del minitransvasament a Tarragona, que el 8 de maig va aprovar el ple de l’Ajuntament de Tortosa, hauria de debatre’s també en altres ajuntaments i consells comarcals del territori. De fet, el portaveu, Joan Antoni Panisello, va anunciar que la moció d’ERC es tornarà a debatre divendres, amb motiu del ple del Consell Comarcal del Baix Ebre. La PDE va reiterar que no volen provocar cap enfrontament amb el Camp de Tarragona, i va afirmar que després de vint anys de solidaritat calia obrir el debat.

Un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello, va recordar que la moció d’ERC i la del grup d’Independents per l’Ebre (IPE) van ser fruit de la vuitena assemblea del moviment social. Per tant, va destacar que, des del moment en què l’Ajuntament de Tortosa havia aprovat la moció dels republicans, el consistori també ha assumit els punts de l’assemblea general. Panisello no va analitzar l’abstenció d’ICV ni el vot contrari del grup del PSC, però sí que va criticar unes declaracions de l’alcalde de Tortosa, ja que Joan Sabaté hauria tret importància a la moció aprovada. «Sabaté hauria de tenir en compte que Tortosa és l’Ajuntament més important de les Terres de l’Ebre, i que vulga minimitzar la importància d’una moció no és un gest gaire democràtic», va remarcar el portaveu.
En aquesta línia, Panisello va reiterar l’agraïment de la PDE a tots els grups municipals que van donar suport a la moció d’ERC, «inclosos CiU i el PP», i va animar republicans i independents a estendre el debat polític sobre el minitransvasament des d’altres institucions de les Terres de l’Ebre. De fet, Panisello va avançar que el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre també debatrà divendres la moció que va aprovar-se a l’Ajuntament tortosí, i que la PDE «espera que també tinga èxit». «El que hem pogut comprovar és que els partits funcionin de manera diferent quan estan al govern i quan estan a l’oposició», va valorar el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. «Però nosaltres som els mateixos, que és el que compta, i d’alguna manera també vam aconseguir que l’Ajuntament de Tortosa es quedés al seu lloc», va concloure.

> Toc d’atenció al president del CAT

«El que volem és que es comencin a aplicar criteris de sostenibilitat», va afirmar un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello. En aquesta línia, Panisello va lamentar les reaccions de l’alcalde de Reus i del mateix Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), i va negar que les Terres de l’Ebre siguin un territori insolidari. «La solidaritat no és un concepte vitalici, com ha reconegut fa poc l’alcalde de Tarragona», va precisar. A més, va destacar que l’important era obrir el debat sobre el minitransvasament. «Com a mínim, ara ja tothom admet que l’aigua de l’Ebre ha estat la clau del desenvolupament del Camp de Tarragona», va afegir. Panisello també va recordar que el president del CAT hauria de ser algun alcalde ebrenc, «si és que no han canviat els estatuts», i que Daniel Pi és regidor de Reus, «un dels municipis que rep més aigua del minitransvasament». «No qüestionem la seua gestió, però sí les formes», va advertir Panisello.

El Punt (17-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta