26 de maig del 2006

Milà defensa el «sí» per blindar l’Ebre

L’exconseller de Medi Ambient torna a Tortosa i afirma que la Generalitat només podrà protegir el riu amb criteris científics i jurídics, en el marc de la relació bilateral amb l’Estat que estableix el nou Estatut

La primera visita oficial de Salvador Milà com a conseller de Medi Ambient va ser a Tortosa, l’últim dia del 2003. Milà va desembarcar en un moment convuls, quan el PP encara governava a Madrid i el transvasament encara era vigent. Amb tot, Milà no va ser prou clar a l’hora d’opinar sobre la interconnexió de xarxes, que la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) veia com el ramal del transvasament a Barcelona. Milà va dir que la Generalitat no renunciaria a l’aigua de l’Ebre fins a tenir un estudi rigorós sobre les necessitats hídriques de Catalunya, però no va explicar-se bé i la seua ambigüitat va molestar la PDE. Ahir, més de trenta dies després del seu cessament com a titular de Medi Ambient, Milà va tornar a Tortosa i va reiterar que la Generalitat només podrà realitzar una protecció efectiva de l’Ebre i el Delta amb estudis rigorosos i criteris tècnics, científics i jurídics. L’exconseller va pronunciar la conferència Els reptes mediambientals de les Terres del’Ebre i l’Estatut, i va afirmar que el nou marc estatutari estableix un altre model de relació amb el govern de l’Estat, que també es reflectirà en el nou pla integral del Delta. De fet, Milà va revelar que l’antic pla no estava subjecte a cap cabal ecològic, perquè el pacte PP-CiU sobre el règim hídric no tenia cap validesa. «La ministra Elvira Rodríguez va dir-me que el cabal ecològic ja el definiríem a grifo abierto, quan el transvasament ja estigués en marxa», va comentar Milà. L’exconseller, que va defensar l’Estatut «per l’enfortiment de l’autogovern i perquè estableix nous drets i deures de cohesió social i de sostenibilitat», va advertir que no es pot «blindar» l’Ebre amb clàusules administratives. «El territori es protegeix activament introduint la nova cultura de l’aigua en la política hidràulica de l’Estat i de la Unió Europea», va concloure.

El Punt (26-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta