26 de maig del 2006

Nadal recorda que l’Estatut és l’única via per assolir la vegueria de l’Ebre

Miquel Castelló ocupa el Palau Abària

«L’únic camí clar perquè l’Ebre pugui ser una vegueria és l’Estatut, que serà sotmès a referèndum el 18 de juny, i això ha de quedar clar a tothom». Així de taxatiu va ser ahir el conseller de Presidència i portaveu del govern, Joaquim Nadal, que va ser a Tortosa amb motiu de la presa de possessió de Miquel Castelló com a nou delegat.

El Palau Abària va ser ahir l’escenari de la presa de possessió oficial del roquetenc Miquel Castelló (PSC) com a nou delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. L’acte, que va reunir una nombrosa representació institucional, va estar presidit pel conseller de Presidència, Joaquim Nadal, que va dedicar la primera part del seu llarg discurs a lloar la tasca de l’anterior delegat, Lluís Salvadó (ERC), així com a dignificar la classe política. Nadal va garantir que després de l’expulsió d’ERC del govern català «no hi haurà canvi de rumb», i va apel·lar a la normalitat institucional i a la continuïtat del Pacte del Tinell. D’altra banda, el conseller va remarcar que el nou estatut és «l’únic camí» perquè Catalunya puga dividir-se en set vegueries. En aquesta línia, Nadal va sentenciar que ERC «s’equivoca» quan critica, per massa indefinida, la nova ordenació territorial prevista a l’Estatut. Nadal també va destacar que la voluntat de descentralització del govern s’ha demostrat amb la recuperació del Palau Abària.

> «Mig campus dins i mig fora»

El conseller Nadal va afirmar ahir a Tortosa que «la potència de les obres que s’estan fent a l’entorn de la Delegació del Govern» serveix per pronosticar quin serà l’efecte dels ajuts de la llei de barris sobre el nucli històric. Nadal va precisar que la percepció dels canvis «requereix el seu temps, perquè les obres cal fer-les perquè es notin». El conseller, que també havia apostat perquè el campus de la URV s’instal·lés al nucli antic, va destacar que la fórmula intermèdia que s’ha adoptat també pot ser molt positiva, i va citar l’experiència de Girona, «amb mig campus dins i mig campus fora del nucli antic». A més, el conseller va anunciar que 18 empreses aspiren a executar les obres de la carretera d’Horta de Sant Joan, que costaran uns 30 milions, així com l’estat avançat de projecte del pont de Deltebre i de l’estació logística de mercaderies de l’Aldea, Logis Ebre.

El Punt (26-05-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta