12 de maig del 2006

Segona nit a fosques al passeig de l'Ebre

Per segona nit consecutiva, els fanals no han fucionat en la meitat del passeig de l'Ebre de Tortosa, en el tram comprès entre el carrer Moragas i Barret i el final del carrer Pobla de Massaluca, a la vora del riu. Com recordareu, són uns fanals que van millorar fa pocs mesos, amb l'objectiu de reduir la contaminació lumínica. De fet, l'àrea de Medi Ambient va invertir uns 4.000 euros per començar a adaptar l'enllumenat públic de Tortosa als requisits del nou reglament contra la contaminació lumínica que impulsa la Generalitat. Bàsicament, la millora consisteix a introduir un casquet antilumínic a la part superior dels fanals de tipus globus, una peça que evita l'emissió de llum cap al cel. La iniciativa era molt bona, però no serveix de res si després no hi ha el manteniment adequat, i sobretot si ningú s'encarrega de detectar aquestes incidències que després deixen parts importants de la ciutat a les fosques. Abans d'ahir, mentre jo mateix passava pel pont, també ho feia un cotxe patrulla de la policia local. Si la falta de llum provoca inseguretat, no hauria de ser competència de la policia local comunicar aquest tipus d'incidències als serveis tècnics? Ahir vaig enregistrar aquest vídeo, perquè comproveu què vol dir baixar les escales del pont a les palpentes...



Nota final: A Tortosa hi ha uns 4.500 punts de llum, i entre 1.500 i 2.000 hauran d'adaptar-se a la nova normativa abans del 31 d'agost del 2009, amb el triple objectiu d'«evitar la contaminació lumínica, respectar la claror natural del cel a la nit i promoure l'estalvi energètic». Però abans del 2008, l'Ajuntament haurà de redactar un pla municipal perquè la ciutat s'ajusti al reglament, en l'àmbit públic i en el privat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta