20 de juny del 2006

La plataforma vol que la piraguada d’enguany serveixi per alertar millor dels problemes de l’Ebre

L’organització amplia el nombre de places en embarcacions de rem i motor

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) va presentar ahir la sisena edició de la piraguada popular per l’Ebre, que es farà el 15 de juliol entre Xerta i Tortosa. Enguany, la PDE ha contactat amb totes les empreses de lloguer de piragües del territori, ja que preveu ampliar l’àmbit territorial i el nombre de participants, amb un total de 550 places disponibles. Amb tot, l’objectiu de la piraguada serà explicar millor els problemes que té el riu, com el poc cabal o la plaga de la mosca negra.

La coordinadora de la piraguada per l’Ebre, Mireia Palos, va explicar que després de cinc edicions l’activitat ja s’ha consolidat i es considera un clàssic. «Ara l’objectiu és créixer una mica més, i per això hem contactat amb totes les empreses de lloguer de piragües del territori: Riu Natura de Móra d’Ebre, Beniemocions de Benifallet, Deltaventur d’Amposta, i Natura i Aventura de Sant Carles de la Ràpita», va detallar. Segons Palos, la PDE podrà oferir unes 550 places en embarcacions de rem i motor, i també diversificarà els punts de venda. En el cas de Móra, Benifallet, Amposta i la Ràpita, els tiquets es podran adquirir a les botigues de les empreses col·laboradores. A Xerta, al forn Cal Portal, i a Tortosa, al mercat central, a la Casa de l’Aigua i a l’oficina de Turisme de l’edifici del Carrilet. D’altra banda, Palos va remarcar que l’altre objectiu de la jornada és explicar des de dins del riu els diferents problemes que pateix l’Ebre, com el poc cabal, la contaminació per aigües sense depurar i les plagues del musclo zebrat, les algues i la mosca negra. De fet, la PDE ha previst realitzar una acció sorpresa quan la piraguada arribi a Tortosa cap al migdia.

>Sostenibilitat i cabal ecològic

La PDE demanarà avui, en la reunió que la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre celebrarà a Amposta, que s’estableixi un sistema de fixació del cabal ecològic del riu. Els antitransvasament volen que es determini com una prioritat la fixació del règim hídric, i demanaran formalment al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, en el que serà la seva primera visita a les Terres de l’Ebre, una moratòria per a totes les obres projectades riu amunt, inclòs el canal Segarra-Garrigues. El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, va dir: «El temps se’ns està girant en contra i la precipitació pot fer que perdem el rigor científic». Segons Tomàs, de la reunió d’avui hauria de sortir «la proposta d’una xifra concreta pel cabal, o almenys el model de fixació que es determinarà».
Pel que fa a les obres previstes a la conca de l’Ebre, la plataforma assegura que la fixació del cabal ecològic no servirà de res si es mantenen els projectes de regadius previstos riu amunt, especialment els que s’inclouen en el Pacte de l’Aigua de l’Aragó.

El Punt (20-Juny-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta