4 de juliol del 2006

El govern recupera el consens a l'Idece i nomena vicepresident Solé Arnal

El substitut de Castelló assumeix els reptes de combatre la mosca negra i la proliferació d'algues

Els membres del consell rector de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) van elegir ahir per unanimitat el nou vicepresident primer de l'ens, que serà el tinent d'alcalde de Móra d'Ebre i president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Josep Solé Arnal (PSC). El relleu a l'Idece s'ha produït per la renúncia de l'anterior vicepresident, Miquel Castelló, que fa unes setmanes va assumir el càrrec de delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. El govern català ha recuperat el consens polític a l'Idece, després de la polèmica provocada pel reconeixement d'una despesa d'uns 900.000 euros fora del pressupost.

El secretari de Planificació Territorial de la Generalitat, Oriol Nel·lo, va ser l'encarregat de presidir la reunió d'ahir del consell rector de l'Idece. Nel·lo va destacar que l'elecció de Solé Arnal va produir-se amb el suport de tots els membres de l'ens. «No només en el moment de la votació, sinó en les successives intervencions de tots els representants polítics al consell rector», va refermar Nel·lo, que hi va afegir que la Generalitat ha aconseguit preservar la «voluntat de consens» a l'Idece. Per la seua banda, el nou vicepresident va anar més enllà de la unanimitat política, i va abordar el debat de la nova ordenació territorial. «Considero molt important que s'haja tingut aquesta sensibilitat cap a la comarca de la Ribera d'Ebre, després del debat que s'ha produït sobre la seua pertinença a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona», va afirmar Solé Arnal. En aquesta línia, el morenc va manifestar la voluntat que té la Ribera d'Ebre de participar en el projecte comú de les Terres de l'Ebre, i va lamentar que l'alcalde de Móra la Nova, Joan Manel Sabanza (CiU), haja reobert un «debat estèril, que només podria servir per enfrontar els territoris i provocar malestar».
Solé Arnal va explicar que els seus reptes de gestió més immediats seran el control de les plagues que afecten l'Ebre, com ara la proliferació d'algues i la mosca negra, que provoquen molts problemes a l'economia i les activitats lúdiques dels municipis riberencs. De fet, durant la reunió del consell rector, la directora de l'Idece, Genoveva Margalef, va detallar les mesures que s'estan prenent per combatre la proliferació d'algues i la plaga de la mosca negra. Per la seua banda, el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Miquel Castelló, va assenyalar que de moment no han detectat una davallada important en la navegació fluvial, com a conseqüència de les plagues. Amb tot, va advertir que la situació podria agreujar-se a mitjà termini, si no es prenen mesures correctores.

> El Catàleg del Paisatge i els comptes

Els membres del consell rector van conèixer ahir l'informe de l'actuació de l'Idece durant el primer semestre. Una de les qüestions en marxa és la realització del Catàleg del Paisatge, que s'està redactant amb la col·laboració d'institucions i entitats com la URV i el Col·legi d'Arquitectes. Segons Oriol Nel·lo, l'estudi farà una diagnosi i una sèrie de recomanacions que s'introduiran com a directrius en la revisió del pla territorial de les Terres de l'Ebre. Els membres del consell rector també van ser informats del programa de treball per al desenvolupament de la navegabilitat a l'Ebre, amb actuacions en curs com un nou sistema per tallar i retirar les algues, o bé un estudi de viabilitat que està realitzant la Fundació Rovira i Virgili. L'informe també detallava la situació de la marca turística i dels comptes de l'Idece. Així, la despesa extraordinària de l'Idece ja «s'ha intervingut i pagat al 100%».

El Punt (4-Juliol-2006)

1 comentari:

  1. El consens sempre l'han tingut. En el passat va haver consens per a callar tots fet tan evident com que les responsabilitats màximes en una institució pública són sempre del màxim representant polític.
    Únicament des del consens entre partits s'entèn que no se li demanessen responsabilitats polítiques a Miquel Castelló i que s'utilitzés el boc expiatori d'Enric Roig que no va fer res mes que reproduir el mateix sistema econòmic que tenia a la Festa del Renaixement amb l'aquiescència evident de l'alcalde uq e mai el va fer dimitir.
    ¿Com és possible que un mateix sistema en una institució sigue causa de cesament i en una altra no?
    Com és possible que el nou delegat del govern pogués sortir tan airós d'un dasgavell econòmic del que només ell era responsable, políticament parlant.
    Per què els partits polítics van callar?
    Per què la premsa no va fer aflorar aquesta responsabilitat evident?
    Quantes preguntes sense resposta!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta