31 d’agost del 2006

Les promotores eòliques ja tenen permís per tirar endavant la línia d'evacuació de la Terra Alta

La societat Aerta preveu començar les obres el primer semestre del 2007

La societat Aprofitament d'Energies Renovables de la Terra Alta (Aerta) ja té totes les autoritzacions administratives del Departament d'Indústria per tirar endavant la línia elèctrica, de 39 quilòmetres, que servirà per evacuar la producció de 180 aerogeneradors. L'agrupació de promotores només ha d'acabar de negociar l'expropiació dels terrenys i tenir llum verd de la comissió d'Urbanisme, abans de sol·licitar els permisos municipals i començar les obres durant el primer semestre del 2007.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar ahir l'autorització administrativa de la línia d'evacuació dels parcs eòlics de la Terra Alta, un projecte promogut per la societat Aerta amb l'objectiu de garantir la connexió dels seus parcs eòlics a la xarxa elèctrica. Concretament, el Departament de Treball i Indústria ja ha atorgat a Aerta l'autorització administrativa, l'aprovació del projecte executiu i la declaració d'utilitat pública de la línia d'evacuació. De fet, aquesta última mesura és el que permetrà a Aerta l'ocupació dels terrenys afectats per la construcció de la línia, que tindrà 39 quilòmetres i unes 120 torres. En aquest sentit, una de les enginyeres industrials d'Aerta, Beatriz Pérez Portabella, va recordar que ja han arribat a un acord amb el 70% dels propietaris expropiats. En el mateix sentit, Pérez Portabella va afegir-hi que també estan acabant de tancar la tramitació urbanística de la línia d'evacuació, i que Aerta espera tenir l'aprovació provisional i definitiva de la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre abans de final d'any. «Després, només ens quedarà demanar la llicència municipal d'obres als diferents ajuntaments», va concloure.

> Els treballs costaran 10,2 milions

L'autorització de la línia d'evacuació i la declaració d'ús públic s'ha dividit en tres resolucions. La primera afecta el tram de la línia que uneix la Fatarella amb Vilalba dels Arcs, que costarà 53.000 euros. El segon es correspon al tram entre la Fatarella i Riba-roja d'Ebre, amb un cost d'1,4 milions d'euros. El tercer tram afecta els termes municipals de Batea, Caseres, Corbera d'Ebre, la Fatarella, Gandesa, Horta de Sant Joan i Vilalba dels Arcs, i té un pressupost de 8,8 milions d'euros. En total, Aerta destinarà 10,2 milions d'euros a construir la línia d'evacuació, si bé espera invertir uns 450 milions d'euros a la Terra Alta. La línia, que transportarà els 426 megawatts produïts als parcs eòlics de la comarca, es podria començar a construir durant el primer semestre del 2007. Segons l'enginyera industrial Beatriz Pérez Portabella, els parcs eòlics començarien a construir-se de manera gairebé paral·lela, per acabar les obres més o menys al mateix temps i connectar les màquines a la xarxa. Això seria cap al juny del 2008, «en el pitjor dels casos».

El Punt (31-Agost-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta