17 d’octubre del 2006

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre rebutja el cementiri de residus nuclears

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre va aprovar ahir, amb l'única abstenció dels alcaldes de Garcia i de la Palma d'Ebre, de CiU, una moció del govern per rebutjar la construcció del cementiri de residus nuclears en qualsevol indret de Catalunya. El president comarcal, Josep Solé Arnal (PSC), va recordar diferents rumors i les denúncies de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya, que havien afirmat que Ascó, Flix, Móra la Nova i Tivissa s'havien interessat per ser la seu del magatzem temporal centralitzat (ATC). «La nostra comarca ja contribueix prou al subministrament energètic, i de fet ja tenim residus nuclears a la central d'Ascó», va dir. «A més, ja tenim abocadors d'altres tipus de residus, com el macroabocador de Tivissa i la contaminació química del pantà de Flix», va dir Solé Arnal. «Ningú ens podrà dir que no som solidaris», va afegir-hi el president, que va remarcar que la moció va més enllà i rebutja la construcció de l'ATC a qualsevol comarca de Catalunya. Solé Arnal també va afirmar que confia en la paraula dels alcaldes de la comarca, que han negat que s'hagin interessat en el cementiri nuclear que projecta Enresa. En aquest sentit, el moranovenc Joan Manel Sabanza (CiU) va refermar ahir el seu rebuig a l'ATC, i va anunciar que estudien demanar responsabilitats als que han llançat «acusacions falses» contra els ajuntaments.

2 comentaris:

  1. Que jo sàpiga, el govern central deixa en mans dels ajuntaments acceptar l'acollida del cementiri nuclear. Potser hi haurà pressions, caramels (enverinats), regalies i si voleu, regalensia per a tothom, però d'entrada, no s'imposa des de Madrid.

    Altrament, el cementiri nuclear caurà: Els francesos ja frissen per tornar-mos els residus que van endur-se després de l'incendi de Vandellòs (tot i que són més d'ells que de ningú) i pel que sembla, les piscines de les nuclears d'aquí ja són plenes. Així que ben segur que caurà.

    És el preu de la vida moderna.

    Ara bé: On trobar un lloc on la contaminació possible i probable ataqui el menys possible?

    És prou eficaç el projecte d'Enresa, o podrien fer-lo millor? en definitiva, ells guanyen molts calés amb tot això.

    ResponElimina
  2. Sabanza l'alcalde de CIU de Móra la Nova no ho ha refussat en un acord de ple municipal.Ell pot piular ,però si no el vol que estigui per escrit en acord de ple que és l'únic que te validessa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta