17 d’octubre del 2006

Tortosa enderroca dues cases de Sant Felip Neri

L'Ajuntament de Tortosa va començar ahir al matí els treballs d'enderrocament dels números 9 i 11 del carrer Sant Felip Neri, al nucli històric de la ciutat. La demolició dels immobles, en què ahir participaven dues grues de grans dimensions que van haver de ser instal·lades al solar del carrer de la Mercè, arriba gairebé 10 mesos després que la nit de Nadal s'ensorrés parcialment la casa del número 9. Aquella nit, una vintena de veïns dels números 7 i 9 van ser desallotjats per l'enfonsament de part de l'edifici. La mesura va afectar tres famílies magribines i set pakistanesos, que van ser reallotjats a la casa d'acollida de Càritas. Després de comprovar que l'ensorrament no havia atrapat cap persona, els bombers van constatar que havia cedit el trebol de la quarta planta, així com el terra del tercer pis, mentre que la façana de l'edifici es va mantenir pràcticament intacta. L'edifici adjacent de l'altre costat, el número 11, ja estava enderrocat parcialment i estava deshabitat. Com a conseqüència de l'ensorrament, l'Ajuntament va decidir desallotjar i enderrocar tota l'illa de cases, així com reurbanitzar tot el sector eixamplant el carrer i construint un nou bloc de pisos de protecció oficial. Amb tot, no va ser fins al març que l'Ajuntament va comprar la planta baixa del número 5, on vivien els últims veïns desallotjats del carrer Sant Felip Neri. Prèviament, l'Ajuntament ja havia arribat a acords amb uns quants propietaris, com ara la cooperativa Macla, que és la titular del número 11. A més, la societat municipal de gestió urbanística (Gumtsa) ja era propietària de gairebé tot el número 5. D'altra banda, l'ensorrament de la casa i el desallotjament dels veïns de l'illa del carrer Sant Felip Neri va deixar al descobert una situació de lloguers abusius i venda de pisos ruïnosos a preus desorbitats. A més, un veí que havia estat estafat va revendre el seu pis quan l'alcalde ja havia decretat el desallotjament de la finca.

El Punt (17-Octubre-2006)

2 comentaris:

  1. "(...)L'ensorrament de la casa i el desallotjament dels veïns de l'illa del carrer Sant Felip Neri va deixar al descobert una situació de lloguers abusius i venda de pisos ruïnosos a preus desorbitats (...)".

    Som una ciutat petita, gairebé un poble; si algú no se n'havia enterat d'això (i de molt més que passa de la plaça dels Farols endins), simplement és perque no vol.

    ResponElimina
  2. Penso que tots som conscients de la degradació del nostre casc antic, i el que aixó representa...L'efecte dominó , quan s'ensorra una casa, es ben palés..I jo em pregunto...Podrá assumir l'Ajuntament de Tortosa el 50 % que li correspon segon el programa ja aprovat per la Generalitat de Catalunya per la remodelació del cas antic??

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta