30 de març del 2009

Els treballadors de Vidres Guardiola obren un bloc a internet per evitar el tancament de la planta de Tortosa

Els treballadors de Vidres Guardiola han obert avui un bloc a internet, amb l'objectiu d'iniciar les mobilitzacions per evitar el tancament de la planta de Tortosa. En el primer apunt al bloc, recorden que Vidres Guardiola és l'única empresa de l'Estat que fabrica retrovisors per al sector de l'automòbil, i que es troba a les portes del tancament després de 61 anys d'activitat. En aquest sentit, Cristales Guardiola, S.A. va ser fundada l'any 1948 per Jaume Guardiola Osul, amb l'objectiu de subministrar vidres per al sector de la construcció. Després d'anys de creixement i de diversificació, la planta va entrar en el sector dels espill interiors de l'automòbil, gràcies a un sistema de fabricació d'espills prismàtics. A partir del 1994 també va iniciar-se la fabricació d'espills plans, convexes i esfèrics, així com d'epills de cortesia per als cotxes. Al juliol del 2002, l'empresa va integrar-se a la Automotive mirror business unit del grup europeu Glaverbel. Però al juliol del 2006 es va deslocalitzar la planta de fabricació d'espills prismàtics, que va marxar a la República Txeca. (Flabeg Chequia), un fet que va obligar Vidres Guardiola a presentar un expedient de regulació que deixava sense feina 61 treballadors. Després, al juny del 2007, Vidres Guardiola va ser adquirida pel grup inversor ACM, i al març del 2008, l'empresa va obrir una nova secció d'espills parabòlics per al sector de l'energia termosolar del grup Flabeg, que avui en dia representat l'eix principal de la seua activitat econòmica. En aquest sentit, les previsions de treball eren favorables, com a conseqüència de la creixement demanda de consum d'energies renovables i a un contracte que garantia la viabilitat d'aquesta activitat durant cinc anys. Però ara han tornat a aparèixer els fantasmes de la deslocalització, i Vidres Guardiola podria tancar la seua planta de Tortosa definitivament, tot deixant sense feina 91 famílies.

Més informació a El Punt:
-Acristallats Guardiola acomiadarà 39 treballadors i decidirà d'aquí a pocs dies si manté la planta de Tortosa

7 comentaris:

  1. ¿És que ningú no pot fer res perquè no es perdin llocs de treball en el Baix Ebre? Hauríem de reclamar més atenció als nostres polítics per a que evitaran casos com aquest que afecten la comarca.

    ResponElimina
  2. Tranquils, ara parlarà el nostre "honorable" amb la patronal. Si convé farà un viatge llarg i tortuós fins les TTEE i ell ens salvarà!!

    ResponElimina
  3. Si els salvara no ho se, ara, per a les TTEE ( i sense fer la regla de tres) deu ser mes important Guardiola que la Seat per a Barcelona. Peró la força sindical i els Mitjans de comunicació importants estan allà .
    Ah, i els vots.

    ResponElimina
  4. Aquí, fins el vent, ens veu i pega mitja volta... Lamentable :-(
    I després, vindrà època d'eleccions i els tornarem a tenir per aquí, oleeee!!

    ResponElimina
  5. Suport total a tos els treballadors d'aquesta empresa.
    Fa temps que ho reclamo "plataforma pel desenvolupament economic i social del nostre territori,ja!!!!!
    Volem totes les nostres infraestructures i tots els serveis que ens fan falta, ja!!!!
    Volem i necesitem creixer i per aixó hem de treballar infatigablement.

    ResponElimina
  6. Guardiola,Rehau,YKK,Lear,CCT,etc.etc.
    etc. tots estem al punt de mira dels EROS, ERES, o com se diguen i els politics tiran se los trastos entre ells,aixo si los carrecs que no sels toque,i als demes quens bombim.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta