30 de març del 2009

'Por fabor, no mearze' al nucli antic de Tortosa


 Al carreró de Mercaders, al nucli antic de Tortosa, han penjat dos cartells insòlits. Un està escrit en castellà, amb la llegenda Por fabor, no mearze, i l'altre sembla escrit en àrab, molt possiblement amb el mateix missatge. El primer dels cartells, fet amb cartró i apegat amb cinta adhesiva, es troba a la cantonada amb el carrer del Carme, i l'altre uns passos més endins, al costat d'una finestra. L'estret carrerró de Mercaders, però també altres espais més o menys amagats del nucli antic i d'altres barris de Tortosa, s'ha convertit en un pixador públic i això deu provocar evidents molèsties als veïns. Com a mínim, el cartell demana per favor que la gent no es pixe. Però amb la nova ordenança de civisme de Tortosa, tant el pixador com la persona que penja els cartells a les parets podrien rebre la mateixa sanció. L'ordenança prohibeix fer "necessitats fisiològiques, com ara defecar, orinar, escopir i altres anàlogues" a la via pública, així com "en tot el mobiliari urbà, llevat de les instal·lacions o elements que hi estiguin destinats especialment". L'incompliment d'aquesta norma serà considerada infracció lleu (de 50 euros a 750 euros), però també greu (de 751 euros a 1.500 euros) en funció de la pertorbació causada. Curiosament, l'ordenança preveu les mateixes multes pel fet de penjar els cartells.

4 comentaris:

  1. El rètol en castellà, sembla ortogràficament mal escrit a propòsit, potser per va dirigit a gent de baixa conducta cívica.

    De 100 possibles errades, en erren 100.

    ResponElimina
  2. ergo, si va dirigit a " gent de baixa conducta cívica", fem-ho malament.....home, no te perquè.

    ResponElimina
  3. Segon les darreres intervencions del Departament d’Interior, tots estem considerats gent de baixa conducta cívica...

    ResponElimina
  4. Mode tiquis-miquis on. El text en grafia àrab no té perquè estar escrit en àrab. Pot ser urdu perfectament, el que parlen els pakistanesos. Si tinguessim iranians podria ser farsi.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta