16 d’octubre del 2006

Els programes electorals de CiU i PP proposen portar aigua de l'Ebre a Barcelona

He volgut esperar a l'inici oficial de la campanya, quan els programes electorals ja estan impresos i distribuïts, per redactar aquest comentari. De fet, avui he vist que l'amic Manel Zaera n'ha penjat un de molt semblant, al seu nou bloc Eleccions2006. La realitat és que tant el programa electoral de CiU com el del PP proposen recuperar el projecte de la polèmica interconnexió de xarxes del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) amb la d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL). És a dir, la perllongació del minitransvasament fins a l'àrea metropolitana, perquè Barcelona també puga rebre aigua de l'Ebre. Es tracta d'un projecte de transvasament que estava previst a la part derogada del Plan Hidrológico Nacional (PHN) aprovat amb els vots de CiU i PP. Amb tot, el projecte de la interconnexió CAT-ATLL va quedar tocat de mort quan el PSC, ERC i ICV van formar el govern i el tripartit va renunciar a portar els 190 hectòmetres cúbics d'aigua de l'Ebre a Barcelona. La renúncia de la Generalitat al ramal nord del transvasament va ser fonamental en l'oposició institucional al PHN, ja que al govern del PP ja no li sortien els números i el gran transvasament de l'Ebre es convertia en un projecte del tot inviable des del punt de vista econòmic. Siga com siga, CiU i PP han tornat a recuperar la interconnexió CAT-ATLL a les seues previsions, tot i que CiU maquilla la seua proposta afegint-hi el tradicional transvasament del Roine. En concret, el que diu el programa de CiU és el següent:
"En aigua, portarem a terme la construcció de dessaladores a l’àrea metropolitana de Barcelona i a Tarragona, l’ampliació de la de Tordera, la interconnexió de xarxes i en especial recuperarem el projecte de connexió CAT-Abrera. Estudiarem la possibilitat de transvasar aigua del Roine cap a la xarxa catalana d’abastament".
El programa del PP (pàgina 184) diu més o menys el mateix, però amb unes altres paraules:
"La solidaritat ha de començar a casa nostra. Les conques del Ter i del Llobregat estan suportant en exclusiva la càrrega d'aquesta solidaritat. Per alliberar la pressió sobre els cabals del Ter i del Llobregat cal interconnectar xarxes entre el sistema Ter-Llobregat i la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona. D'altra banda, considerem necesari estudiar altres transvasaments, com el del Roine.
En aquest punt, la pregunta és si la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) hauria de tornar a intervenir d'alguna manera en la campanya electoral, i recuperar aquells cartells de Mai més un govern transvasista. Igualment, no estaria gens malament que la PDE desempolsés el vell Compromís per l'Ebre, perquè el PSC, ERC i ICV el tornessin a signar...

10 comentaris:

  1. Ja se sap que diuen alguns....en un país "normal" els antitransvassistes estarien tots a la presó.
    Afortunadament som "anormals" i que duri.

    ResponElimina
  2. pero, per que tenim que aguantar a este personal¿ es que no aprenen? se pensen que som tontos?

    que la PDE digue algo!

    ResponElimina
  3. Solucions fòssils per a polítiques fòssils.

    QUi diu que els francesos (o són catalans del nord, ara?) realment estan interessants en vendre'ns un producte vital que a ells també els caldrà d'aqui a pocs anys, vistes les projeccions de l'avanç de la sequera mundial? Per què haurien de voler cedir un producte vital que atacarà la seva agricultura? Qui serà el contractista de tal faraònica obra transvassista?

    Potser el temps ho cura tot, però hi ha coses que no són questió de temps sinó de colzes.

    ResponElimina
  4. Algú te cap mena de dubte de que el dia que puguen ho tornara a fer.
    Vosaltres voteu a CiU que ells ja s'ho cobraran.

    ResponElimina
  5. El dia que puedan se nos llevan el agua,y todo lo que puedan son como niños eso es lo que pensamos, pero no nos egañemos no son niños son granditos y bien granditos y estan entre nosotros son los especuladores, e intermediario de siempre

    ResponElimina
  6. Sembla mentira que la gent no tingui memòria.Votar CIU és votar transvasament de l'Ebre.Ni Sancho ,ni Pallarés porten les nostres terres al cor,les porten a la butxaca.

    ResponElimina
  7. Mai més CIU!!!

    ResponElimina
  8. Veig que el PSC s'ho ha agafat a pit això de fer servir els blocs per difondre el seu sectarisme.

    ResponElimina
  9. No vull opinar perque aquesta noticia perque es un "troyano electoral"...Vull dir que aixó sencillament algú ho ha filtrat malament...Perque l'aigua de l' Ebre ja esta a Barcelone de fa temps...

    ResponElimina
  10. Uy ! ja he opinat...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta