2 de novembre del 2006

CiU s'imposa al mapa comarcal i pren el Tarragonès i el Baix Penedès al PSC

Els socialistes també perden Tarragona i només resisteixen a la conurbació Tortosa-Roquetes

CiU va enfortir ahir el seu lideratge al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, ja que va imposar-se al mapa comarcal de la demarcació després de prendre el Tarragonès i el Baix Penedès al PSC. Amb tot, la federació va baixar en totes les comarques, excepte al Baix Ebre i al Baix Camp, on va guanyar en percentatges tot i haver perdut alguns vots. Per contra, el PSC va confirmar la seua pujada a les Terres de l'Ebre i al Priorat, que va ser la comarca amb més participació. Però el PSC només va guanyar a Tortosa, mentre que les altres ciutats amb més habitants del territori, com són Tarragona, Reus, Valls i Amposta van optar per CiU.

CiU va imposar-se ahir al mapa comarcal del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, tot i haver perdut suports de manera generalitzada. Així, la federació va perdre alguns punts percentuals en totes les comarques de la demarcació, excepte al Baix Camp i al Baix Ebre, on sí que va continuar la seua sagnia de vots. Però tres anys després, CiU va remuntar al Tarragonès i al Baix Penedès, on el PSC havia guanyat en les dues cites electorals anteriors. De fet, el Tarragonès i el Baix Penedès són les comarques de la demarcació en què el PSC hauria notat més la irrupció del partit Ciutadans de Catalunya, que va tenir registres sorprenents en municipis com són Salou (5,28%), el Vendrell (3,52%) i Calafell (3,63%). A la ciutat de Tarragona, Ciutadans va aconseguir un percentatge d'un 4,88%.
Per contra, els llocs en què més va pujar el PSC van ser les Terres de l'Ebre i el Priorat. Així, els socialistes van aplegar un 28,57% dels vots a l'Ebre, tot i perdre 1.953 vots al conjunt del territori. En aquest sentit, cal destacar la victòria del PSC a Tortosa i Roquetes, l'única conurbació urbana de la demarcació en què els socialistes van imposar-se amb claredat a CiU i la resta de forces. Al Priorat, el PSC va guanyar unes dècimes, fins a obtenir un 20,56% dels vots, però els socialistes van quedar-se un altre cop com a tercera força a la comarca, al darrere de CiU i ERC. Mentrestant, una de les sorpreses de la nit va ser la pèrdua de 431 vots d'ERC a Amposta, tot i que l'exconsellera Marta Cid ocupava el tercer lloc de la llista republicana per Tarragona. A la capital del Montsià, CiU va tornar a arrasar, tot i que la federació va perdre un miler de vots en les primeres eleccions en què l'alcalde ampostí, Joan Maria Roig, no integrava la llista per Tarragona, i per tant deixarà el Parlament. Una altra absència, la de l'alcalde socialista de Reus, Lluís Miquel Pérez, també podria explicar la important baixada del PSC a la capital del Baix Camp. Així, els socialistes van quedar-se amb un 24,98% dels vots a Reus, enfront del 30,88% del 2003. De fet, entre uns comicis i els altres, el PSC va perdre a Reus gairebé 3.000 vots. El millor reusenc ha estat Daniel Pi (ICV), si tenim en compte que Ernest Benach (ERC) ha perdut suport.

1 comentari:

  1. Es que la gent de la seccio local de Marta Cid i Benach no han penjat cartells ni han donat propaganda. Tenen un mal rotllo intern!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta