12 de novembre del 2006

El besnét de Ramon Cabrera té un bloc i afirma que té previst visitar Morella al desembre

A través de la revista electrònica Vinaròs News, avui he sabut que el besnét del general carlí Ramon Cabrera és un escriptor i viatger anglès que es diu Simon Gandolfi (Londres, 1933). A més a més, resulta que Gandolfi té un bloc. D'altra banda, sembla que el descendent del Tigre del Maestrat té previst visitar Morella el proper mes de desembre, per celebrar amb altres familiars llunyans el bicentenari del naixement del seu besavi. Simon Gandolfi no ha estat mai a Morella, Tortosa o Cantavella.
En canvi, sí va conèixer Eivissa a la dècada dels seixanta. Simon és fill de Ralph, qui era el segon fill de Maria Teresa Luisa Carlota, filla gran i primogènita de Ramon Cabrera i Marianne Catherinne Richards.
Gandolfi és un home molt singular, que en els darrers mesos ha estat viatjant en moto per Tierra del Fuego. De fet, el besnét de Cabrera ha obert un bloc per explicar la seua aventura a escoles secundàries d'Anglaterra i d'Amèrica Llatina. Així, quan li van proposar participar en una visita a Morella pel Bicentenari de Cabrera i una trobada amb els seus descendents (directes i indirectes), Simon Gandolfi no s'ho va pensar dues vegades. "Tinc un deute amb la història i ara és l'hora de pagar-lo", va dir. La reunió dels descendents de Cabrera a la capital dels Ports està programada pel dia 8 de desembre, i és un dels actes del bicentenari que ha creat més expectació a Morella, clau en la biografia militar del general carlí.

1 comentari:

  1. He tingut una agradable sorpresa al trobar-me aquest post que parla de Ramon Cabrera, actualment estic llegint el llibre del Andreu Carranza “L’hivern del Tigre” i si be coneixia el personatge per llibres de història ara aquesta forma novel•lada t’ho fa viure d’una mes real.
    Curiós això del besnét...
    Salutacions, :)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta