11 de novembre del 2006

Els veïns de Ferreries desactiven la protesta després d'una visita a Orujosa

L'empresa perd més de 300.000 euros anuals i és la «principal interessada» en el trasllat a Vinallop

Els veïns i comerciants van decidir ahir desactivar les protestes contra l'activitat que l'empresa Orujosa ha mantingut en part a la fàbrica del barri tortosí de Ferreries, mentre no es traslladi a la nova planta de Vinallop. L'acord va assolir-se per la intermediació de la regidora de Governació, Consol Cordero, després d'una visita informativa organitzada a la planta, on ja no es fa el procés d'assecatge del residu de l'oliva, però sí l'extracció de l'oli de sansa. De fet, el responsable d'Orujosa, Joan Martí, va explicar que l'empresa és la «principal interessada» a accelerar el trasllat a Vinallop, ja que destina uns 300.000 euros anuals al transport.

La regidora de Governació, Consol Cordero, havia convidat ahir un grup de veïns de Ferreries a una visita informativa a la fàbrica centenària que l'empresa Orujosa té a l'avinguda Marcel·lí Domingo, perquè poguessin conèixer sobre el terreny quin és el procés d'extracció de l'oli de sansa. Alguns veïns i comerciants de la zona, que també tenien el suport de l'associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent, havien iniciat una campanya de signatures en contra de la renovació de la llicència d'activitat d'Orujosa. Les queixes dels veïns estaven fonamentades perquè l'empresa no havia complit el compromís de traslladar tot el seu procés de producció a la nova planta que ha construït a Vinallop.
Cordero i el responsable d'Orujosa, Joan Martí, els van explicar que l'empresa ha acumulat un retard important pels problemes legals que van tenir durant la tramitació del projecte de Vinallop, on encara no es fa el procés d'extracció de l'oli de sansa per falta de permisos. Amb tot, a Ferreries ja no es fa (però sí a Vinallop) l'assecatge del residu de l'oliva, que és el procés tradicionalment més molest per les columnes de fum i l'emissió d'olors. «Martí ens ha explicat que ells són els primers interessats a completar el trasllat, ja que l'empresa perd més de 300.000 euros anuals, només per transportar tota la sansa entre Vinallop i Ferreries», va afirmar el president de l'associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent, Eduard Rel, poc després d'acabar la visita.

> Un o dos anys més d'activitat al costat de l'eix de l'Ebre

«Estem acabant de construir la planta de Vinallop i volem marxar, però els projectes es fan llargs i els permisos van més lents del compte», va dir ahir el responsable d'Orujosa, Joan Martí, que va afegir que les queixes d'alguns empresaris i veïns de la zona són desproporcionades. De fet, el president veïnal, Eduard Rel, va titllar de «molt cordial i amable» la visita d'ahir, en què els veïns van constatar que Orujosa encara estarà «un o dos anys» més al costat de l'eix de l'Ebre, per fer el procés d'extracció de l'oli de sansa a Ferreries. «De moment, no farem més accions de protesta, si no tornen a haver-hi més incidents d'olors o fums», va afegir-hi. Rel també va destacar que l'empresa fa més obres per minimitzar les molèsties al barri.

El Punt (11-Novembre-2006)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta