19 de gener del 2007

Tortosa destinarà l'edifici Montcada 27 a polítiques d'atenció a la dona

L'Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per rehabilitar un dels grans equipaments socials del Pincat

La junta de govern local ha aprovat aquesta setmana el plec de condicions que serviran per iniciar la redacció del projecte per rehabilitar l'edifici Montcada 27, amb l'objectiu de convertir l'equipament en un centre especialitzat en l'aplicació de polítiques d'atenció a la dona. El projecte del casal Montcada 27 és una de les actuacions de caràcter social incloses al pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat), que parcialment es finançarà amb els ajuts de la llei de barris. Entre altres serveis, Montcada 27 oferirà atenció i ajuda domiciliària a dones que hagin patit la violència masclista, i impulsarà l'associacionisme de les dones immigrades.

El nou casal Montcada 27 és un dels equipaments de caràcter social que l'Ajuntament de Tortosa ha previst instal·lar al nucli històric, aprofitant la subvenció de la llei de barris de la Generalitat. La rehabilitació de l'edifici, que ara ja funciona com a casal d'entitats i com a seu dels estudis de Ràdio Tortosa, ha de servir per desenvolupar-hi diferents activitats d'atenció a la dona, que requereixen un tractament més personalitzat o individualitzat. De fet, com ja assenyalava la mateixa memòria del Pincat, són serveis que per la seua naturalesa «no és recomanable» que estiguin barrejats en altres edificacions o amb altres serveis d'atenció genèrica. La proposta d'actuació preveu que l'edifici Montcada 27 ofereixi serveis d'atenció i ajuda domiciliària, així com espais de formació i que impulsin l'associacionisme de les dones immigrades.
A més, el casal també haurà de tenir locals en què es puguin desenvolupar activitats formatives a dones amb un baix nivell educatiu, així com altres dependències per atendre dones que pateixin o hagin patit situacions de violència domèstica. Fonts municipals van matisar ahir que la distribució final dels espais de Montcada 27, així com el cost final de les obres, no se sabran amb exactitud fins que hagin redactat el projecte. Amb tot, la reforma de l'edifici representarà una intervenció en un sostre total de 829 metres quadrats. Les mateixes fonts van recordar que a Montcada 27 ja hi ha el servei d'assessorament i atenció a la dona i el programa La Brúixola, un servei municipal i gratuït que orienta les mares i els pares novells en l'educació, la cura i l'alimentació dels fills.

> Possible trasllat de La Brúixola

El 27% dels 18,9 milions d'euros que l'Ajuntament i la Generalitat invertiran per recuperar el nucli antic de Tortosa serviran per reformar o habilitar grans equipaments de caràcter social. Al marge del casal Montcada 27, el Pincat també preveu rehabilitar el centre obert Sant Francesc, situat en la vessant nord del turó del Sitjar i al mig del barri de Santa Clara. En l'actualitat, el centre està especialitzat en l'atenció als infants i els joves. De fet, el servei La Brúixola, que actualment està a Montcada 27, podria ser traslladat al reformat centre obert Sant Francesc, ja que guanyaria un accés directe al parc del Calvari. D'altra banda, un altre dels equipaments socials previstos al Pincat és el nou casal de Santa Clara, un espai que hauria de substituir el local actual de l'associació de veïns. El pla també inclou la reforma interior del centre de formació ocupacional del Rastre, i la creació d'un casal intercultural al carrer Montcada, possiblement a l'antiga església de Sant Antoni.

El Punt (19-Gener-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta