14 de maig del 2010

La PDE omplirà uns 50 autobusos i ja suma 70 adhesions per a la manifestació

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) calcula que podrà omplir entre 40 i 50 autobusos per a la manifestació que es farà a Barcelona el 30 de maig amb l'objectiu de reclamar el cabal mediambiental. A més, ja ha aconseguit el suport d'unes 70 entitats ecologistes i moviments socials d'arreu de Catalunya. La PDE va vendre força tiquets durant la fira Expoebre de Tortosa, en què el col·lectiu tenia un estand propi. Tot seguit, ha continuat la venda de bitllets al mercat de Tortosa, a un preu de 15 euros. «Durant els propers tres dissabtes farem tres festes reivindicatives al mercat, amb música i animació, per acabar d'engrescar la gent», va anunciar ahir un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello.

Els autobusos deixaran els manifestants just a la plaça Urquinaona, que serà el punt de sortida de la manifestació a la capital catalana. La protesta coincidirà amb la cursa popular d'El Corte Inglés, però podrà recórrer Via Laietana i acabar a la plaça de la Catedral. De fet, aquesta setmana s'han acabat de solucionar alguns dels punts que la PDE tenia pendents. Així, l'Espai Obert de Barcelona va ser aquest dimarts l'escenari d'una reunió en què la PDE va consensuar la capçalera, el recorregut, els lemes, el manifest unitari i els parlaments de la manifestació amb els altres col·lectius ecologistes i moviments socials que donaran suport a la convocatòria. «La manifestació serà exclusivament en defensa del cabal mediambiental de l'Ebre», va precisar. Panisello també va explicar que la PDE ja ha reclamat el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, la Cambra de Comerç, l'associació d'empresaris (Aece) i del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre. La setmana que ve es reunirà amb els sindicats majoritaris.
 

32 comentaris:

  1. pos, donat la lema i els objectius, qui no vol apuntar-se és perque no vol ...

    ResponElimina
  2. Estic d'acord en Brian i per facilitar apuntarse i comprar els tiquets per los autocars a Barcelona:
    TORTOSA: al Mercat, al lloc de costum.
    AMPOSTA: PAU Fotograf paseeig del canal (al costat Farmacia Ferrer)
    L'ALDEA: a l'edifici de l'ajuntament.

    ResponElimina
  3. molt bé. I si encara aixi no podeu anar a aquests 3 llocs per tikets, es pot trucar al telef de la PDE que surt al bloc de la PDE per saber si hi ha mes maneres/llocs de aconseguir tikets.
    Vinga, ens hem de fer sentir des de Barcelona fins Brussel·les!

    ResponElimina
  4. S'ha confirmat que el PSC no veu motiu per recolsar la mani tal com ja van avisar .... espero que no s'arrepenteixen quan des del Madrid els diu que tornen a deixar el cabal en 100m!!

    El Punt, avui, dia 18:
    El PSC de les Terres de l'Ebre no donarà suport a la manifestació que la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat el 30 de maig a Barcelona en defensa del cabal ambiental del riu Ebre. Els socialistes ebrencs sostenen que el govern ja treballa en la línia de garantir un cabal necessari per al delta de l'Ebre i que no és necessari convocar cap acte reivindicatiu. A més, el PSC de l'Ebre reitera la seua oposició a la interconnexió de xarxes, després que el conseller d'Agricultura la defensés en un congrés de comunitats de regants celebrat a Tarragona....

    ResponElimina
  5. Pujol l'any passat ja va haver de demanar disculpes a la gent de les Terres de l'Ebre per haver-les menystingut i per haver agafat una posició totalment contrària al moviment de la PDE. Estos encara van més torts i ja els dirigents del Territori del PsoE-Psc busquen excuses de mal pagador...temps al temps q és qui posa a cadascú al seu lloc.

    ResponElimina
  6. Si, és incomprensible. Si tenen la proposta de cabals des de fa 3 anys, aprovat pel parlament de Catalunya - on està el PSC si no recordo malament. Si en aquests 3 anys no s'han adonat que a Madrid no els interessa fixar un cabal serio i amb sentit comu i cientific, malament anem.

    Està clar que des de Madrid intentaran complaure a tothom, uns més que uns altres (o sigui, els "altres" son les TTE i la gent que vol veure un riu viu), i no veria malament que el PSC s'apunti a la manifestació per recordar-los que aqui també contem.
    Bé, ja s'ho faran.

    ResponElimina
  7. Els del PSC estan tan convençuts que la manifestació de Barcelona serà un fracas que per això apostam per confiar en el govern español, però lo que no tenen en compte es a la gent de les Terres de l'Ebre, penso que s'equivocan i si així pensem guanyar les properes elecciones, lo tenen clar. EL DIUMENGE 30 TOTS A BARCELONA, PER LA DEFENSA DE L'EBRE VIU!!! NO ALS TRANSVASAMENTS !!!

    ResponElimina
  8. A mi m'agradaria comentar que no crec que tots els militants i seguidors del PSC siguin de la beta actual del seu líder local.
    Jo no puc entendre que en un tema tant important, i sabent que qui més influeix en el tema son les comunitats de regants i les reserves d'usos, un partit que ha anat contra el transvasament de l'Ebre no recolzi una manifestació per demanar un cabal ecològic adequat, igual que en va participar en tantes i, amb tanta energia, en contra del PHN vigent llavors.
    No ho entenc ja que es demana son els cabals ambientals que proposa el Parlament de Catalunya.
    Dieu-me ruc, però no ho entenc.
    Que ha passat?
    M'he perdut algo?
    Els que eren bons llavors ara son dolents.
    Encara dura el maniqueisme?

    ResponElimina
  9. dels altres del Parlament que van aprovar lo dels cabals, sabeu si s'han apuntat? Crec que ERC i ICV si, no? I els CiU?

    ResponElimina
  10. Les últimes veus parlaven que ICV, ERC i les CUP s'hi havien adherit. I dels sindicats la CGT.

    ICS: hi havia una sector de la PDE (Aznar&Companyia= Psc-PsoE) q volien tombar el govern de CiU i el riu i les TTE eren una simple excusa com Ciutadans pel Canvi. Ara Ciutadans pel Canvi ja no els dona suport pq han vist qui són esta gent. I ja fa temps que van criticar que la PDE continués reunint-se. És el que tenen els conservadors incriticables bestits de "progres" que volten per n'este partit. I com dius tu, espero q la gent d'este partit q va sortir a Amposta al 2008, torne a estar a peu de canó organitzant-se per a fer sentir la veu de les TTE i de la Catalunya q vol q es respecten les Directives Europees com la de l'Aigua.

    ResponElimina
  11. Ics és molt fàcil d'entendre, si et queixes deixes de sucar "diner fàcil" en forma de subvencions, per això molts callen de cara a fora per si de cas

    però bueno, allà cada persona en la seua conciència!!!!!!!

    ànims i tots a Barcelona, com mes en serem, mes xalarem i mes soroll farem

    ResponElimina
  12. CiU, where are you?

    (rima en anglès)

    ResponElimina
  13. Arjub, quan es vol tergiversar tot el que va passar i es tergiversa i es menteix ( o potser no s'informa prou bé ), passa el que passa ara, que no tots responem com els corderets que pensen que som.

    Jo vaig anar a Tortosa, Amposta, Madrid i Barcelona quan pensava que era necessari... Però ara, quí ens assegura que el Xerta-Riu Sénia es fa per portar aigua a València ??? La PDE ???

    No m'ho crec ( i recordo que si el PHN està aturat i ben aturat, és gràcies al govern espanyol ACTUAL ; que si torna a manar el PP, tornaran a rederogar lo derogat i allavons si que haurem de tornar a mourens ).

    I per defensar el nostre riu no crec que s'ha de menysprear a ningú, ni parlar de subvencions, ni parlar de comptes, ni ....
    sinò treballar de veritat i amb total transparència.

    ResponElimina
  14. SANTIFICAT: abans erets un corderet i ara ho continues sent. I se t'han d'explicar algunes coses: el PHN el va redactar el partit q ara governa a l'ESTAT, el PSOE. El govern ACTUAL NO HA DEROGAT EL PHN, el govern ACTUAL va derogar el TRANSVASAMENT i les 860 obres del PHN continuen executant-se com el Xerta-Sénia i el Segarra-Garrigues. La setmana passada ja es va destapar el q la PDE venia temps dient, q el Segarra-Garrigues és la porta al transvasament del Segre a Barcelona. Així ho diu Grabiel Borràs de l'ACA i el conseller Llena. Ja ho saps això? El Govern plantea ahora trasvasar agua del Segre desde Tàrrega hasta El Prat http://www.lamanyana.es/web/html/lanoticia.html?id=98184&seccio=Comarcas&fecha=2010-05-07&sortida=03:00:00

    I la gent que admireu al govern ACTUAL quan tardareu a vore que el Xerta-Sénia és la porta al transvasament al País Valencià? Necessiteu una dotzena de notícies per a q us ho cregueu? va home, va!! Q no anem de Nostradamus però sabem de quin peu calcen els polítics.

    A més a més sembla mentida q encara jugueu a allò de: "qui vindrà després encara serà pitjor!" Que us penseu q som tontos la gent o què? I tant q ho sabem però ells ho diuen a la cara i els del govern ACTUAL ho fan per l'esquena. I per això no m'estranya que parles tu de transparència pq com diu la dita: "dis-me de què presumeixes i et diré de què falles", i els del Govern ACTUAL són opacs i traidors com ells sols.

    El 30 de maig no es vol tombar cap govern, es vol q es compleixi amb la Directiva Marc de l'Aigua i els cabals votats al Parlament de Catalunya. Tot lo altre són excuses de mal pagador!!!

    ResponElimina
  15. Arjub, et perden les formes. No per tractar a la gent com si fossis més viu tindràs més raó. Com diria Toni Soler respecte als soberanistes i el TC, si el Xerta-Senia acaba finalment sent un canal de reg, més d'un al "territori" tindrà una depressió. Si torna a manar el PP, sens dubte que intentaran ressuscitar el transvassament a València, però la culpa no serà del Xerta-Senia, perquè ho farien igualment.

    ResponElimina
  16. santificat, tan clar tingués el gordo de Nadal, com tinc que el Xerta-Sénia va a València,

    però bueno, teniu tot el dret a no creureu,
    serà el temps qui ens dirà qui porta la raó
    esperem que no sigui massa tard i les generacions futures no tinguen que fer-mos caure la cara de vergonya pel nostre conformisme

    per cert, qui vulgue vindre a Barcelona, ens trobem el 30 de maig, 12:00 a Plaça Urquinaona

    ResponElimina
  17. Lluís: potser la behemència em pot i no crec q perde les formes i si les he perdut, ho sento i demano disculpes. Continuo pensant que Santificat és un corderet, si això és al q et refereixes. Ho dic pq resulta q és molt trist, per no dir patètic, q un bon nombre de persones q conec no anessen a la 1era concentració a Ascó i a la de Móra sí. I saps pq és trist? Pq a Ascó, l'oh! gran líder espiritual Pepe "Marmolillo" Montilla, no s'havia pronunciat respecte el Cementeri nuclear i en canvi a Móra sí. No et sembla trist? A mi sí i més encara q "Marmorillo" és el malnom q li van posar els del seu partit, q no jo. Pq encara se'm dirà q vaig de llest de la classe o q perdo les formes.
    I el transvasament al País Valencià el faran de totes totes tant PP com PSOE, per tant, només mos queda la lluita al carrer i la pressió popular...aquella q els hi va anar tant bé a alguns des del 2000 al 2004. Per tant, ànims i a defensar els cabals ambientals i l'equilibri territorial d'este País i d'estes Terres.

    ResponElimina
  18. no vull ser pesat, i de totes formes crec que el més important som natros, la gent, pero encara tinc el dubte; no sé si venen CiU o no? Ve l'ajuntament de Tortosa?
    Bé, fins diumenge.

    ResponElimina
  19. Als intolerants mediambientals bon viatge i bona sort. Jo me quedo que tinc faena a la muntanya i vull vore la fórmula1 i a Alonso guanyant a Turquia. Total quan hi anava m'havia d'escoltar que com sóc socialista era poc menys que un traidor a la causa i ells els seguidors ortodoxes de la paraula del gurú i els posseidors de la veritat absoluta. Pos no vaig!!

    ResponElimina
  20. Sneijder:...i m'enfado i no respiro?
    Sap quin és l'argot que utilitzen els socialistes dins dels àmbits de govern cap aquells "companys" de govern q volen COMPLIR la normativa ambiental? Talibans. Qui vol complir la llei se li diu talibán!!! I aquí en tenim un gran exemple, lo sinyor Sneijder. Qui vol que es compleixi la llei europea en termes d'aigua és un intolerant? Demano un apluadiment per aquest gran pensador que cremarà un parell de neurones a cada volta de Fernando Alonso.

    A lagú encara se li ha de recordar el q va fer lo sinyor Aznar (lo de les Terres de l'Ebre) al 2004 i al 2005. Algú recorda l'any 2008 quina va ser la resposta dels firmants del Compromís per l'Ebre? El transvasament cap a Barcelona es farà. El més cec és qui no vol vore i crec q tardaré molt a tornar a vore a la Chacón fent un míting a Tortosa amb la bandera del nus i dient que són el govern antitransvasista. Toma veritat absoluta!!!

    ResponElimina
  21. Que bonic quan un diu lo que sent!
    Jo diria que son les primeres declaracions des del PSC sobre el tema, Senijder.
    Les teves definicions d'un diumenge socialista son impactants, si més no.
    M'agradaria que, sense rencúnies personals, s'analitzin els motius. El principal és que el govern s'endarrereix en complir les directives marc europees sobre la gestió de l'aigua.
    Els organismes de conca no plantegen cabals ecològics suficients. A més, es demana que s'opti pels cabals de l'Ebre plantejats en els estudis que el parlament català va votar a favor de defensar.
    Clar, els grans partits no es volen mullar en coses tan peregrines.
    I l'aigua, com el diner, ha de córrer.
    A Barcelona manca gent!
    I a les terres de l'Ebre consciència i futur.
    Ànims doncs, que ens ha tocat rebre massa palla i poc gra.
    Demanem lo nostre!

    ResponElimina
  22. Arjub jo no m'hi posaré perquè no tinc ganes de discutir però si de dir el que penso. La PDE fou gran i representativa mentre fou de tots sense excloure a ningú, un cop hi va haver gent que se sentí maltractada per lluites internes gens edificants, amb l'articulat del PHN referent al transvassament de l'Ebre derogat, va allunyar-se d'un moviment que ja estava segrestat per una minoria. Antitransvasista tant o més que tu, això sí sense seguir la doctrina de cap gurú, jo també vull que s'aplique la directiva marc d'aigües i l'Ebre quedi blindat,ara bé sense demagògia i sense menysprear a ningú que, el territori som tots. I per si de cas, potser valdria revisar segons quines estratègies polítiques, o és que a Roquetes no governeu amb el PP Arjub?...

    ResponElimina
  23. La veritat, la gent del PSOE mai em deixeu de sorpendre. Primera pq parleu de la PDE en passat quan està ben viva i el 2008 a Amposta es va demostrar. Quan a la gent del PSOE se us veure el plumero (anem a tombar a CiU per a posar els nostres, o sigui el PSOE) es va haver de prendre mesures per a q una vegada més, un partit polític acabés amb un moviment social com la PDE. Uns vau fer servir la PDE com a excusa i com a propulsora del vostre partit. D'altres van treballar i continuen treballant i crec q el temps ha posat a cadascú al seu lloc i sinó mira qui parla ara de governs transvasistes. El teu ho ha dit ben clar q és un govern transvasista? I ara què? Només us queda la vergonya d'haver d'abaixar el cap i preguntar-vos què vau fer malament i pq no tornem d'on mai hauríem d'haver sortit.
    I ja la traca final és lo de fer bona aquella dita castellana "el ladrón piensa que todos son de su misma condición" i t'equivoques si penses q jo sóc d'algun partit polític i menys q estigue representat a Roquetes, així és q revisat tú q va per davant si el partit o el Territori.
    Lo diumenge 30 tothom a Barcelona menys els corderets de Sabaté, Aznar, Wifredo i companyia.

    ResponElimina
  24. ja, els apolítics de la bicicleta verda sou així de legals, els traidors som els altres i per això us veieu obligats " a prendre mesures", encara que jo més aviat en dic depuracions. Als Balcans fa uns anys s'anomenaven neteges ètniques, recorda-ho.

    ResponElimina
  25. arjub lo te "amic" de l'ànima sneijder, confon el teu nom en una entitat cultural i ecologista que va estar a roquetes durant molts ARJUB,
    ho sento sneijder, sento contradir-te, però me sembla que no és el mateix arjub, com diuen per aquí a la ràpita, vas mes tort (en les teues "indagacions") que l'ança de proa,

    qui és "arjub" no ho se, però t'asseguro que no és ningú d'aquell col.lectiu

    per cert jo també soc una tonta alienada pel guru!!!!!!
    crec qeu fins i tot m'ho tatuaré
    a la pell,ara que això dels tatuatges esta de moda,
    perquè clar, això de que la gent pense i tingue criteri per si sol és impossible,
    aquí o el gurus et diuen lo que pensar i fer, o no ets ningú

    ResponElimina
  26. Sneijder, deixem l'història, i anem per feina.
    Si tens ganes participa, i si no, quedat a casa o munta una manifestació del teu gust.
    Siguem civilitzats tots i demanem que es compleixen les directives europees.
    I si tu des del teu lloc, on sigues, pots empènyer que així sigue tots guanyarem i no caldrà que ningú es manifesti per demanar que es faci la faena a temps i bé.
    Simplement no s'ha fet així i les perspectives fan témer que només es contenti a uns i no es faci el correcte.

    ResponElimina
  27. Tatuat un flamenc, que estan d'oferta, Susanna.

    ResponElimina
  28. entre tu i jo, prefereixo les jotes al flamenc, és una qüestió de gustos

    ResponElimina
  29. Ics,

    Completament d'acord.

    Ens hauríem d'acostumar a evitar les desqualificacions gratuïtes.

    I amb tot el que s'ha publicat, tampoc m'han convençut. Però mai desqualificaré a ningú perquè no pensi com jo.

    Ah !!! i aquesta vegada no aniré a Barcelona, perquè crec que encara no és necessari. I a Madrid vaig veure als Srs. Beguer, Panisello, etc., etc., i pocs dies després CiU votava a favor del transvasament, en contra del que s'havia aprovat al nostre Parlament.

    ResponElimina
  30. Ai Sneijder, Sneijder...si mon fas!!! Si no tinguesses la boca tant grossa no t'entrarien tantes mosques!!!Ara q ja saps q no sóc d'aquella entitat Roquetera t'has quedat més tranquil? Estos "progres" d'avui en dia no toqueu ni quarts ni hores.

    santificat: fas bé de recordar la història i com poden ser de miserables els polítics. Aquella vegada ho va fer CiU, al 2003 el Tripartit firmava el Compromís per l'Ebre i al 2008 ja era paper mullat...per això fins q la llei no estiga escrita i s'aplique...ja es pot anar quedant la gent per casa q mentrestant els polítics van fent rentadores. Com diu Arasa a LVDE, qui no estigue diumenge a Barcelona q s'ho face mirar.

    ResponElimina
  31. Mil excuses Arjub per desubicar-te de barri, estic segur que tampoc cantaries tant si anessis a resar a n'aquella parròquia. Quan diumenge arribis a la catedral a banda de resar pel riu i pels flamencs fes-ho també per la gent de Lear, de Guardiola, d'Indo, i pels pobres pagesos del terrapico i la plana que volen regar i no poden. Els damnificats de l'Ebre t'ho agrairan. Vaig a comprar-me la veu per a saber que he de fer diumenge. Gràcies camarada.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta