19 de febrer del 2007

Els veïns avisen que el camp de golf de Vinallop afectarà un lligallo protegit i l'entorn d'una zona PEIN

Les al·legacions també afirmen que l'estudi d'impacte té «deficiències greus»

Els veïns afectats pel projecte del camp de golf de Vinallop, que han presentat una bateria d'al·legacions a la modificació urbanística aprovada per l'Ajuntament, han advertit que el projecte de Tortosa Golf Resort afectarà negativament espais naturals i patrimonials que el mateix pla d'ordenació urbana municipal (POUM) s'encarregava de protegir. Es tracta de les conques ramificades dels barrancs de Xies, del Fondo i de Sant Antoni, i un lligallo protegit que és competència de la Generalitat.

Les al·legacions presentades pels veïns afectats pel projecte de Tortosa Golf Resort adverteixen que la modificació del POUM a la zona del Mas de Xies no respecta el lligallo de Sant Antoni, que és competència de la Generalitat i per tant no podria ser desafectat per l'Ajuntament. De fet, els veïns remarquen que l'estudi d'impacte ambiental del projecte anomena aquesta via pecuària de manera errònia, com a lligallo de Xies. Segons s'afirma al document, l'arquitecte municipal proposa la «total interrupció» del lligallo amb la construcció d'un dels vials i de diferents edificacions «al bell mig del seu pas». Per tant, els veïns consideren que la nova ordenació del sector no respectarà un bé de domini públic que és de caràcter autonòmic, i que el consistori no pot alterar el seu traçat perquè els lligallos són «inalienables, imprescriptibles i inembargables». A més, remarquen que el lligallo de Sant Antoni encara s'utilitza per al pas de ramats. D'altra banda, els veïns han denunciat que la modificació urbanística no respecta el pla territorial de les Terres de l'Ebre, ja que incomunicarà l'àmbit de la zona del pla especial d'interès natural (PEIN) del barranc de Sant Antoni.

> Punts negres de la requalificació

Les al·legacions presentades pels veïns afectats pel projecte de Tortosa Golf Resort recorden que les aprovacions inicials i provisionals del POUM protegien la zona adjacent al PEIN del barranc de Sant Antoni. De fet, l'article 208 del POUM definia la zona com a «corredor biològic de segon ordre», per connectar el massís dels Ports i les ribes de l'Ebre. Pels veïns, «és molt clar» que la nova classificació del sòl és deguda a l'oferta de la promotora, que ofereix 11,4 milions d'euros si l'Ajuntament accepta la requalificació. Les al·legacions també denuncien «deficiències greus» en l'informe d'impacte ambiental, com una densitat d'edificabilitat diferent a la prevista per la fitxa de la modificació urbanística. Els veïns diuen que l'informe no inclou la qualificació professional dels autors, i que cal un estudi d'impacte i un informe de sostenibilitat ambiental, ja que la requalificació afecta una superfície de més de 100 hectàrees. A més, haurien de fer-se en funció del planejament a modificar, i no en funció de la memòria de la promotora.

El Punt (19-Febrer-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta