22 de febrer del 2007

Només la tramitació dels parcs eòlics de la Terra Alta ha costat uns 3 milions

Les empreses que promouen la construcció de les centrals eòliques de la Terra Alta ja han destinat un mínim d'uns 3 milions d'euros per tramitar els projectes dels deu parcs que s'han d'instal·lar a la comarca. De fet, l'enginyera Beatriz Pérez-Portabella va explicar ahir que el cost mitjà de la tramitació d'un parc eòlic pot ser d'uns 286.000 euros. Pérez-Portabella va dir que, durant la tramitació del parc eòlic, cal contractar advocats, fer estudis de vents, projectes d'enginyeria, estudis geotècnics, informes d'estudi ambiental, seguiments de l'avifauna, sondejos arqueològics, estudis sobre l'impacte en les telecomunicacions i plans d'integració paisatgística. Amb tot, només en taxes que les promotores paguen a l'administració, els promotors han de destinar 30.000 euros per cada parc eòlic que es tramita. L'enginyera va participar en la jornada sobre energia eòlica al Col·legi de Periodistes de les Terres de l'Ebre, que la patronal Eoliccat va organitzar ahir a Tortosa. Per la seua banda, el president d'Eoliccat, Ramon Carbonell, va confirmar que la societat Aerta espera començar a l'estiu les obres dels parcs eòlics de la Terra Alta, que finalment podrien tenir uns 130 molins.

El Punt (22-Febrer-2007)

3 comentaris:

  1. Ah!
    Vaiga!
    Pos si que plou!
    I no van gastar tots los cleenex de la sala? Los plorons estos.
    No us van dir que esperaven guanyar?
    Ni que, com diu la revista el Triangle del 27-10-06, una bona part dels beneficis de les activitats eòliques van a parar a mans convergents per mig d'una complexa trama de empreses i consultores?
    Noms com Joan Pagés (fundador de CiU), Carles Sumarroca (íntim de Jordi), Pere Pujol Ferrussola, etc
    No han dit perquè mos toca a natros sacrificar les muntanyes per enviar l'energia a Barcelona i Girona, principalment? I allí no en munten cap?
    Suposo que no.
    Mentrestant, a les nostres terres seguirem venent-mos per quatre xavos. Perdrem bellesa, riquesa, i ens travessaran més i més cables pel territori.
    I no ens trauran mai les nuclears i mos portaran la merda de totes les d'espanya.
    No hi ha equilibri i sobren negociants, intermediaris i "comitès de propaganda".

    ...................................
    Un retall de l'esmentat article del Triangle:

    Es dóna el cas que el GEPEC
    havia presentat una denúncia contra
    alts càrrecs de la Generalitat, al novembre de 2003, per suposada prevaricació en l’adjudicació d’autoritzacions de parcs eòlics. La denúncia es basava en l’acta d’una reunió celebrada el 13 de
    març del 2002 entre el Departaments
    de Medi Ambient i el d’Indústria.
    En aquesta reunió, el llavors secretari general d’Indústria, Oriol Pujol Ferrusola, i el director general d’Energia,
    Albert Mitjà, van pressionar
    perquè el Departament de Medi Ambient demanés informes mediambientals de tres parcs eòlics i que s’hi pogués donar permís, ja que els informes que hi havia eren negatius.
    El mateix Oriol Pujol va dir en la reunió que el seu pare, el president de la Generalitat, Jordi Pujol, tenia «interès personal» a obrir els tres parcs. El llavors conseller en cap, Artur Mas,
    va adreçar també una carta al conseller de Medi Ambient en què li demanava explicacions sobre el motiu pel qual no s’hi havia donat permís.
    I, dues setmanes després, el conseller de Medi Ambient va autoritzar dos dels parcs. Van ajudar-hi força els informes ambientals fets per Entorn,
    l’empresa on treballava Pere Pujol Ferrusola, i que no van trobar cap màcula en el projecte. El tercer va trigar una mica, però també va obtenir el permís. Curiosament, dos dels parcs en litigi eren de Joan Fages Torras.
    .......................

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó Mario: Tota esta colla de alcaldes convenients han facilitat la feina dels poders econòmics dels poderosos de convergència a los que los importem tres pitos,lo nostre territori és una merda per ells i també ho sirà per esta colla de venuts.Vull afegir aquí que no sol ha estat el xancro convergent lo que mos ha portat la sífilis al territori sino que losculsbenpagats de les formacions d'"esquerres també han assentit amb esta enculada contra natura de merda a los nostres termes.

    ResponElimina
  3. molt be per els de Horta , ells si tenen collons. El millor tressor de la vostra terra es el paisatge , no hipotequeu el vostre futur per el be de uns quans . Ja en teniu prou amb nuclears , petroquimiques i degradacio de la costa , preserveu el vostre entorn de ventiladors gegans i sera la vostra millor aposta de futur
    ramon

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta