8 de febrer del 2007

S'escalfen les eleccions agràries

Els pagesos sindicalistes també estan en precampanya. Quan falten dos dies per a l'inici oficial de la campanya electoral, les eleccions sindicals a les cambres agràries han començat a escalfar-se, i de quina manera... Primer va ser el sindicat Asaja, que aquesta setmana ha penjat cartells com el que surten a la imatge, denunciant l'abandonament i la discriminació que segons ells pateixen els pagesos del sector olivera. Així, al cartell es llegeix que s'han perdut 8 milions d'euros per als pagesos de les nostres comarques. Havia vist el cartell apegat en alguns contenidors de Tortosa, però camí de la feina ahir vaig poder fer aquesta foto a les escales de l'edifici Sabaté, en què comparteixen seu la gent d'Asaja i els serveis territorials d'Agricultura. L'altre episodi calent l'han protagonitzat Unió de Pagesos (UP) i el nou sindicat Urapac-UPA. Segons UP, membres d'aquesta nova organització sindical -que està vinculada a la UGT i al conjunt de la demarcació de Tarragona presenta una candidatura liderada pel tortosí Josep Maria Franquet- van per les cases fent-se passar per treballadors del Departament d'Agricultura, i prometent bones subvencions si s'afilien al nou sindicat. Franquet va contestar, com sempre, amb una ironia que en aquest cas era excessiva, ja que va atribuir les denúncies d'UP al consum abusiu de vi, un producte que pot tenir "efectes beneficiosos, però també de perjudicials".

Per saber més:
-Unió de Pagesos denuncia que UPA utilitza «pràctiques caciquistes» per guanyar vots en les eleccions (El Punt)
-UP denuncia "joc brut" en les eleccions a cambres agràries (L'Ebredigital)

3 comentaris:

  1. Els de asaja ancara es desperten ara? on estaben cuan totom estabem lluitan cuan era l'hora? potse abans no podien defensa al paiges del baix ebre, ara que venen les eleccions a les camares agraries ens recordem del baix ebre i motsia, voldria recorda que els dines de la subvencio del oli de oliva que revien els paigesos de les nostres comarques es perque van produi mol de oli i ara per afavori a altres comarques que no en van produi ens lleven a nosaltres el 5% uns 8 milions de euros, de aquet 5% a les nostres comarques i habran mols de municipis que no veran un duro. els sindicats agraris no van moure un dit els unics que van esta defensan al secto i discutin amb el departamen de agricultura han esta les cooperatives.

    ResponElimina
  2. ASAJA és una empresa que es dedicar a assesorar als seus afiliats, disfressada de sindicat agrari. El capitost és Albert Castelló que ha fet d'això el seu modus vivendi. I a sobre son simpatitzants del PP. Una joia vaja.

    ResponElimina
  3. Doncs mira com pinta que la candidatura d'UPA, propera al PSC estigui liderada per Josep Maria Franquet. Si sinyor, quin pagès més proletari!!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta