29 de març del 2007

Missatge de La Marfanta al poble de Múrcia, sobre la crescuda de l'Ebre

El govern de Múrcia ha tornat a insistir aquests dies amb la necessitat d'executar el transvasament de l'Ebre, aprofitant que el riu baixa força més cabalós del que és habitual. L'amic Lluís Algueró, del bloc Meteo Tortosa, m'ha fet arribar l'enllaç d'una notícia que explica que el govern de José Luis Valcárcel (PP) ha presentat en les darreres hores un vídeo de l'última riuada, amb imatges enregistrades a Saragossa, l'embassament de Mequinensa, la zona de l'Aiguabarreig, Tortosa, Amposta i altres poblacions del Delta. Diuen literalment que "el río arroja al mar más de 1.200 metros cúbicos al día, el equivalente a 40 canales del trasvase previsto en el PHN". I com que del que es tracta és de fer vídeos, i aprofitant que tenia aquestes imatges del riu a Tortosa que vaig enregistrar ahir, he preparat un pedagògic Mensaje al pueblo de Murcia, perquè els ciutadans d'aquesta regió i d'altres zones del llevant peninsular tinguin un contrapunt veraç a la propaganda dels seus governs, i puguin informar-se millor...

7 comentaris:

  1. Ahir vaig estar buscant alguna cosa així. Era raro k Canal9 no digues res, però pel que vai veure a la seva web, el tractament que li van donar va ser força distant. És a dir, no van fotre la cullerada com altres vegades (o com ha fet el govern de Múrcia).
    En fi, és la notícia de rigor. Pluges torrencials a les TE, el riu puja, i la el mitjà de comunicació o el govern de rigor donen la notícia que es tira més aigua de la destinada al trasvasament.
    La qüestió, fotre merder

    ResponElimina
  2. Lo divendres pasat, abans que començes a ploure per Valencia, en canal9 va emetre un munt d'imatges de les zones altes de l'Ebre que degut a les nevades i plujes per allí dalt, ja anaba fora de mare. I acte seguit treien les imatges els seus pantans secs amb capacitats del 10-20%, propaganda d'aquest tipus, purament demagògica, nomes fa que tensar mes les relacions entre catalans i valencians.
    Estos dies dubto que treguin res de l'Ebre, ja que com també esta plovent per allí baix ( llevantada) no tenen moral per contraposar imatges...

    ResponElimina
  3. hola! soc un noi de Mallorca, vaig tenir la oportunitat de venir a les terres de l'ebre fa uns anys i em van parlar de la problemàtica que tenia a aquelles terres, el riu ebre du poca aigua , pocs sediments , la salinitat puja si no hi ha un apot d'aigua constant etc,

    En fi , només donar-vos ànims i seguiu lluitant, us fareu un favor a vosaltres mateixos i als valencians i murcians també ( a València no tots són mentalitat PP igual que ales illes!!) més aigua a València = mes massificació = més destrucció.

    Prou de construcció , prou de PP ,
    Ànims!!!

    ResponElimina
  4. Primer la sang que l'aigua!

    ResponElimina
  5. No per fer més demagògia, ni cridar més ni més vegades, tenen més raó. La raó està al costat de la gent del Delta i de tots aquells que paganseu de la butxaca van anar a Brussel·les, Madrid, Barcelona, Saragossa, Palma de Mallorca, València, etc. etc. Famílies senceres, gent de bona voluntad. No ens la prendran!! L'Ebre és vida!!!

    ResponElimina
  6. És inutil el que fem, espanya és així, i sinó llegiu aquesta paràbola (molts la coneixereu)
    Diuen que, quan Déu va crear el món, perquè els homes prosperaren,els va concedir dos virtuts.
    Així :Als suissos els va fer ordenats i complidors de la llei.
    Als anglesos, flegmàtics i estudiosos. Als japonesos, treballadors i disciplinats.
    Als italians, alegres i espontanis. Als francesos, cultes i patriotes.
    Quan va arribar el torn dels esapnyols, Déu es girà cap a l'àngel notari i li digué:
    Els espanyols seran intel.ligents, bones persones i del Partit Popular”.
    Quan va acabar de definir la creació, l'àngel li diu a Déu: Senyor,
    li heu donat a tots els pobles del món dos virtuts i als valencians tres!
    Això farà que prevalisguen sobre tots els altres pobles de la Terra”.
    Déu respongué: Xe, tens raó... però bé, com les virtuts divines no es poden llevar,
    farem que cada espanyol només en puga tindre dos”. Es per això que hi ha tres tipus d'espanyols:

    1 - Les bones persones i del Partit Popular, no poden ser intel.ligents.
    2 - Els intel.ligents i del Partit Popular, no poden ser bones persones.
    3 - Les bones persones i intel.ligents, no poden ser del Partit Popular .

    Algun del PSOE s'ha colat també...

    ResponElimina
  7. te recuerdo que fue el PP
    el que queria el agua
    y que governando el PSOE en Madrid
    no han tocado el agua
    pero no bajemos la guardia
    pues a las izquierdas a paridas nos
    nos gana ninguno cuando no tenemos opo nos la fabricamos solitos.
    y esto puede que el PP lo agradesca en el futuro ojo..................

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta