22 d’abril del 2007

Móra d'Ebre espera invertir 8,4 milions d'euros per recuperar el nucli històric

L'Ajuntament projecta un gran equipament a la placeta de la Verge per instal·lar diversos serveis

L'Ajuntament de Móra d'Ebre ja ha aprovat el projecte que presentarà en la quarta convocatòria de la llei de barris de la Generalitat, amb l'objectiu d'impulsar la recuperació integral del nucli històric. L'alcalde, Josep Solé Biosca, va explicar que la previsió és invertir-hi uns 8,4 milions d'euros, que l'Ajuntament i el govern català haurien d'assumir a parts iguals, si finalment accepta cofinançar el projecte morenc. En aquesta línia, l'actuació més important seria la construcció d'un gran equipament multiús a la plaça de la Verge, però l'alcalde també va destacar el nou parc al barranc de les Moreres, els esponjaments i els plans socials.

Josep Solé Biosca va explicar que l'actuació estel·lar del pla integral del nucli antic de Móra d'Ebre serà la construcció d'un gran equipament a la zona de la placeta de la Verge. Segons l'alcalde morenc, la previsió de l'Ajuntament és instal·lar-hi l'escola oficial d'idiomes, un casal per a joves, una oficina de turisme i les dependències del jutjat de pau. El nou equipament serà un gran edifici contenidor, de planta baixa i tres plantes, que a la seua part posterior també tindrà un jardí que més endavant podria ser reaprofitat amb la construcció d'un centre de dia per a la gent gran. En aquesta línia, Solé Biosca va detallar que el mateix espai enjardinat també podria destinar-se a alguna activitat relacionada amb el sector de la restauració.
D'altra banda, l'alcalde va detallar que un altre projecte preveu «dignificar» els accessos i els voltants del castell de Móra d'Ebre. «Voldríem comprar un parell de solars i fer un accés directe, i també millorar l'itinerari entre el castell i l'antiga plaça de bous», va dir. Solé Biosca va afegir-hi que també han previst la creació d'un gran parc al barranc de les Moreres, just davant de l'hospital comarcal, «perquè siga el pulmó verd del nucli antic». De fet, l'alcalde va assenyalar que han programat l'adquisició de solars i cases en estat de runa, per fer esponjaments que permetin eixamplar les cases i els carrers del barri. «També millorarem la recollida de les aigües pluvials, perquè en alguns carrers que són molt inclinats tenim problemes quan la pluja queda acumulada», va dir Solé Biosca, que va anunciar que hi haurà programes socials i ajudes per a la rehabilitació d'edificis.


>Tres famílies afectades

El pla integral del nucli antic de Móra d'Ebre, que l'Ajuntament va enviar aquesta setmana a la Generalitat, hauria d'executar-se durant els pròxims exercicis, a partir d'enguany i fins al 2011. La Generalitat finançaria el projecte amb 4,2 milions d'euros, i el consistori hauria de posar la mateixa quantitat. L'alcalde morenc, Josep Solé Biosca, va explicar que l'àrea d'actuació tindrà una superfície total de 8 hectàrees. «Hem fet un projecte molt ambiciós, que inclou tots els aspectes de la llei de barris», va afirmar l'alcalde, que va recordar que s'han fet diversos estudis previs i dues assemblees amb els veïns, per conèixer amb exactitud la situació del nucli antic. Solé Biosca va concloure que només hi ha tres famílies afectades: l'Ajuntament preveu comprar dues cases i reubicar la tercera família.

El Punt (22-Abril-2007)

Foto: Bloc de Joan Josep Duran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta