22 d’abril del 2007

Lluesma a la contraportada

La contraportada del diari El Punt ofereix avui una interessant crònica de l'historiador i periodista Josep Bayerri sobre la retirada política del regidor més veterà de l'Ajuntament tortosí, Vicent Lluesma. Com alguns ja sabreu, Lluesma ha decidit deixar l'Ajuntament després de 37 anys com a regidor, i ha propiciat la unió del seu últim partit, Unió dels Pobles de l'Ebre (UPE) amb la llista independent de Josep Maria Franquet. La crònica de Bayerri, que podeu llegir clicant aquí mateix, m'ha semblat molt encertada, però crec que s'ha deixat de dir una cosa: és molt probable que si Lluesma s'hagués tornat a presentar, hauria sortit novament com a regidor. A Tortosa el lluesmisme existeix, i ara només caldrà veure quin tipus de continuïtat té el seu últim projecte polític, en mans de Franquet (que potser té un perfil ideològic semblant, però una personalitat política diferent). L'altre dia, quan marxava a dinar, ens vam trobar darrera de l'Ajuntament i vaig estar parlant una estona amb Lluesma. Després vaig pensar que se'm farà estrany, anar a cobrir els plenaris i no veure'l al seu seient, amb el seu somriure irònic i la seua actitud pràctica, aliena a la gravetat amb què els altres es prenen la vida municipal, com si la política tortosina fos alta política d'estat.

9 comentaris:

  1. Ha costat , pero al menos a tingut valentia i sha retirat en dignitat es lo que li falta a Franquet que de etica i dignitat li fa falta molt que adeprende.perque el seu Ego tan prepoten no le deixa veure mes enlla del que donen el gruix de les seves ulleres. osigue que Tortosa afonada una mica mes.

    ResponElimina
  2. L'anècdota que conta Bayarri, ja la coneixia, me la va explicar ell fa uns anys. Sobre Lluesma què dir: que ha segut un camaleó pòlític. Allò que ningú amb amb una mica de vergonya no hauria de fer mai.

    ResponElimina
  3. Lluesma és un fantasma de molt cuidado. Només falta que encara l'entronem. Ha estat girant sempre cap als seus únics interessos... Un mal exemple de fer política.

    ResponElimina
  4. ......però tu saps si ha anat be per a molts pugue entrar a treballar a Caixa Tarragona.

    ResponElimina
  5. Sería bo que algu pugues invesigar
    com esta el tema de llicencies municipals per a taxis a Tortosa.

    ResponElimina
  6. Com ja sabeu, els taxis a Tortosa han fet de sempre de "pont aeri" entre Tortosa y Tarragona ..Amb la nova implantació dels serveis d'oncología i d'altres proves que s'havien de fer a Tarragona, i ara ja es podran fer a Tortosa, l'empresari del taxi queda molt llimitat i estrangulat diria jo...Ara ja no cal estar en politica..La edad, i les circumpstàncies han fet que el sentit comú ( de qual en guaudeix) faci replantejar la seva permanencia...

    ResponElimina
  7. menos mal que sen va un diplodocus

    ResponElimina
  8. La cara de vegonya ens hauria de caure als tortosins permetre que personatges com aquest, hagin estat tants anys al consistori de Tortosa. Ara a les próximes eleccions a dilapidar a Sabaté, Martin, Faura, Franquet...i tots els que fan de la política una professió per viure-hi.

    ResponElimina
  9. Particularment jo no tinc cap objecció que algú faci de la política un "modus vivendi" Ara bé; quan un es presenta en política ja sap que que té el "cul llogat".

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta