23 de maig del 2007

Bel (CiU) proposa als altres candidats un «pacte per Tortosa»

El candidat de CiU a l'alcaldia de Tortosa, Ferran Bel, va oferir ahir a la resta de forces polítiques un «pacte de ciutat», al marge del pla estratègic que necessita el municipi. Bel va anunciar que proposarà consensuar les polítiques d'immigració, infraestructures i serveis, «tres àmbits en què caldria deixar de fer polèmiques i partidismes». De fet, també va lamentar la falta d'acord que hi ha hagut durant la legislatura en algunes infraestructures i serveis de gran importància per al municipi, com ara el campus de la URV, les instal·lacions esportives i la variant de l'eix de l'Ebre. «Hem de pactar sense fer polèmiques, com vam ser capaços de fer quan vam aprovar el projecte del camp de golf de Vinallop», va destacar.

D'altra banda, el convergent va tornar a criticar la política amb què el govern de Joan Sabaté (PSC) ha gestionat l'acolliment dels nouvinguts. Bel va recordar que Tortosa té 40.000 habitants, i que en vuit anys ha incrementat el padró en 10.000 persones, tot i que el cens electoral ha disminuït en uns 700 electors. El candidat va dir que poques ciutats tenen un 25% de població nouvinguda, i que Tortosa no té ni les infraestructures ni els serveis necessaris per poder acollir «dignament» els immigrats. El convergent, que va triar la plaça de Montserrat per fer les seues declaracions, va alertar que al nucli antic hi ha pisos sobreocupats i sense els serveis bàsics, en què els nouvinguts són víctimes de lloguers abusius. «A Tortosa no estem fent bé les coses, i l'Ajuntament i tots els tortosins som responsables que aquestes persones estiguin vivint sense dignitat», va denunciar. «Caldria afrontar aquesta realitat i pactar polítiques entre tots», va afegir-hi Bel, que va advertir que «les potes de l'estat de benestar» s'han ressentit també per a la població autòctona. Bel va admetre que l'Ajuntament ha fet «molts esforços», però va insistir que Tortosa no pot tolerar «per acció o per omissió» situacions d'explotació laboral, d'absentisme escolar i lloguers abusius. En aquesta línia, Bel també va dir que «Tortosa s'ha tapat els ulls davant de situacions que estan vivint algunes dones, i que no són lògiques en una societat civilitzada».

El Punt (23-Maig-2007)

2 comentaris:

  1. Voldria proposar jo una cosa als candidats, una reflexió númerica de pressió fiscal. Els vehicles dels trams més habituals de potència fiscal paguen a Tortosa 67'67 EUR (potència 8-11,99 HP) i 142,84 EUR (potència 12-15'99 HP). A Tarragona aquests vehicles pagarien 66,93 EUR i 141,72 EUR. És Tortosa, aspirant eterna a capital de vegueria, més cara que la capital provincial i això malgrat el diferencial de potencial econòmic. l'IBI de Tortosa (1,162) també supera el record guiness provincial i insisteixo sense el potencial ni les oportunitats econòmiques comparables als ciutadans tarragonins. A algun candidat se li ha acudit fer alguna cosa en l'abocador comarcal que no tenim per baixar la taxa d'escombreries més disparatada del país? A algun candidat se li ha ocorregut baixar la brutal pressió fiscal que ens ha caigut en Joan Sabaté que el primer que va fer a la 1ª legislatura és doblar-se el sou?ASTOROT

    ResponElimina
  2. A veure si se n'entera tothom
    (inclosos periodistes i politics)d'una vegada per totes, que el que hi ha als ajuntaments entre eleccio i eleccio, son mandats NO LEGISLATURES, aixo passa a les generals i autonomiques que s'escullen parlaments, els quals legislen.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta