27 de juny del 2007

Alerta per l'autorització als pescadors d'arrossegament

L'organització ecologista L'Escurçó va advertir ahir que la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació han autoritzat la pesca d'arrossegament a 12 metres de profunditat, davant del parc natural del delta de l'Ebre. En concret, l'ordre ministerial sobre la pesca d'arrossegament a Catalunya i part de Balears fa referència a l'espai «entre el paral·lel del cap de Tortosa i el paral·lel d'Almenara», on es podrà pescar tot l'any amb la tècnica de l'arrossegament, fora de les tres milles nàutiques de distància de la costa, independentment de la fondària. Segons L'Escurçó, la nova autorització aboleix l'anterior, que posava un límit estacional que oscil·lava entre 35 i 25 metres de fondària, i «destruirà» els fons marins més propers a la costa. Els ecologistes han alertat que els principals perjudicats seran les espècies del parc natural del Delta, sobretot les aus marines i les limícoles. Així, a la zona hi podran pescar els arrossegadors del cargol, que segons L'Escurçó utilitzen un estri de pesca «molt destructor», equipat amb 12 cadenes col·locades en paral·lel, i que destrossen el fons marí amb efectes nocius per a la sostenibilitat de la pesca.

El Punt (27-Juny-2007)

3 comentaris:

  1. Si Tortosa fos pescadora encara, la culpa seria de l'alcalde Sabaté... segur

    ResponElimina
  2. Vos penseu que cap convergent no te res a veure amb la pesca? A l'Ametlla, tonyines, sabeu qui es el gerent que les ven als japonesos sense deixar un ral a la Cala?
    Es tortosí ,es ros, es alt, ho fa be.

    ResponElimina
  3. pero si Sabaté , es calvo.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta