22 de juny del 2007

Pascual tanca la planta embotelladora d'aigua de l'antic balneari de Cardó

L'Ajuntament de Rasquera també desconfia de la inversió turística de luxe projectada a la zona

El Grup Pascual ha decidit tancar en un termini de tres setmanes la seua planta embotelladora de l'antic balneari de Cardó, després de 16 anys d'explotació, per un problema de «falta de viabilitat econòmica». Quatre directius de l'empresa van reunir-se dimarts amb l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellissa, abans de comunicar la decisió als treballadors de la planta, que el Grup Pascual intentarà acomiadar de comú acord o bé recol·locar en altres plantes de fora de Catalunya. L'anunci del tancament de la planta ha estat rebut amb resignació a Rasquera, que veu amb desconfiança la inversió turística que Pascual havia projectat a Cardó.

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellissa, va reunir-se dimarts amb quatre directius d'Aguas Minerales Pascual SL, en una trobada prèvia a la que després van tenir amb els treballadors de la planta de Cardó. «Ens van anunciar que tancarien la planta embotelladora en un termini de tres setmanes, i que ho comunicarien als treballadors abans de proposar-los els acomiadaments o la recol·locació en altres plantes del grup», va explicar Pellissa. Aguas Minerales Pascual té altres centres a Segòvia, Lleó i Osca. «Ens sap molt de greu perquè hi havia gent que feia més de 30 anys que hi treballava, però la notícia no ha estat gens sobtada», va admetre l'alcalde. Pellissa va detallar que onze dels divuit treballadors actuals de la planta de Cardó són veïns de Rasquera. L'alcalde va afegir-hi que a l'Ajuntament desconfien del compromís de l'empresa de no desmuntar la planta, tot i que els directius van assegurar que no tenien previst desmantellar les instal·lacions, almenys a curt termini.

La planta embotelladora de l'antic balneari de Cardó va ser adquirida pel Grup Pascual l'any 1991. La planta ocupa una superfície de dues hectàrees i està formada per tres grans naus. La primera és una antiga planta de captació d'aigua, avui abandonada. La segona nau es correspon amb la zona de l'explotació actual, en què fins ara es desenvolupava el procés de captació, la depuració i l'embotellament de l'aigua, amb la marca Aigua de Cardó, que sobretot es distribuïa a Catalunya i a la zona costanera del País Valencià. La tercera nau servia de magatzem, a més de per a garatge de vehicles. Actualment, la planta de Cardó podia posar al mercat entre 350.000 i 400.000 litres cada dia (segons xifres facilitades pel Grup Pascual l'any 2003), tot i que l'explotació havia decaigut en un 70% en poc més de cinc anys. Així, dels 57 milions de litres anuals facturats l'any 2000, la planta de Cardó va baixar als 17 milions de litres anuals de l'any passat. Tot i així, el Departament de Medi Ambient i Habitatge va autoritzar fa només dos anys l'ampliació de la captació i de l'embotellament d'aigua mineral a Cardó amb un projecte que incloïa una planta de fabricació d'envasos de plàstic. Però el projecte més ambiciós del Grup Pascual a Cardó és la construcció d'un hotel de luxe de cinc estrelles, 150 habitacions i una nova zona de balneari, amb 30 suites termals. Una inversió que superaria els 15 milions d'euros, però que a Rasquera també veuen amb desconfiança. «Primer tenien un acord amb el Grup Peralada per gestionar el complex, però ara ens han dit que continuen buscant un altre soci perquè no tenen ningú», va assenyalar Pellissa.

El Punt (22-Juny-2007)

Foto: El Punt

1 comentari:

  1. La culpa del tancament es dels socialistes, segur que no li han sabut tocar la fibra al sr. Pascual.
    Pascual, gran amic dels catalans, recordeu el tema dels iogurts? O no en sabeu res perque femube no us ho ha contat?.
    Visca la terra!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta