16 de juliol del 2007

Els veïns del nucli antic i la Festa del Renaixement

Falten només tres dies perquè comenci la XII Festa del Renaixement de Tortosa, i molts carrrers i places del nucli històric ja estan engalanats per rebre milers de visitants. Durant les últimes edicions de la festa, l'associació de veïns Centre-Nucli Històric va penjar-hi algunes pancartes de protesta per acompanyar els guarniments florals, el vellut i les altres teles nobles, en què denunciaven la campanya cosmètica que representa el Renaixement. Així, es podien llegir Al Renaixement el maquillem o Renaixement sí, però tot l'any. Segons sembla, és possible que enguany no es pengin aquestes pancartes, ja que l'entitat vol donar un marge de confiança al nou govern tortosí. Una decisió que, en cas de produir-se, crec que seria un error. Una cosa és donar un marge de confiança, i una altra molt diferent no penjar unes pancartes que ens recordaven que l'interès dels tortosins pel nucli antic ha d'anar més enllà de la Festa del Renaixement. I si no les pengen durant els dies de la festa, ja em direu quan les han de penjar...

2 comentaris:

  1. Molts tortosins i tortosines només acudeixen al nucli antic a Festes del Renaixement. Per tant, només durant aquest dies es quant la gent de Tortosa pot veure la degradació actual del nucli antic. El mal estat de les cases a sota del Passeig de Ronda, les cases derruïdes de darrera la biblioteca o la brutícia del carrer Montcada, són només uns exemples d’un barri amb una història i un potencial turístic enorme, que no s’explota prou. Per sort, el got no sempre està mig buit i el nou espai de la plaça del Dolors i el Palau Abària és un exemple esperançador per al barri. És el moment de penjar les pancartes i reivindicar la millora del barri, els edificis ja fa temps que ploren. També cal implicar a la ciutadania de Tortosa, que viu d’esquena a aquest barri i després el defensa aferrissadament quan parla amb els del poble del costat. El nucli antic necessita al tortosins com els tortosins necessiten el nucli antic, per tant, és compromís de tots fer-lo viure amb dignitat.

    ResponElimina
  2. Gustau, estic d'acord amb la idea han d'aprofitar per protestar ara, que és quan de la protesta se'n pot obtenir ressó. I en què puguis opinar que no protestar és un error.

    Però home, reconeix al menys que tenen dret a donar els marges de confiança que creguin oportuns, o a pujar el to de la protesta, si fos el cas, o a agafar-se un any de "vacances" de les reivindicacions.

    Que la causa sigui bona, no ens dóna dret a decidir per un altre, no?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta