17 de juliol del 2007

La URV cedeix el seu fons d'art als regants de l'Esquerra de l'Ebre

L'exposició es veurà a partir del setembre al Palau Montagut, fins que estiga construït el campus

Una sala noble del Palau Montagut, seu de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, serà, a partir del setembre, l'escenari temporal del fons d'art de la URV a les Terres de l'Ebre, fins que estiga construït el nou campus de Remolins. Per fer-ho possible, el director del campus de l'Ebre de la URV, Azael Fabregat, i els dirigents de la comunitat de l'Esquerra, Lluís Pegueroles i José Pedro Castells, van signar ahir un conveni que també representa l'inici de la col·laboració entre les dues institucions. El fons d'art inclou 25 obres plàstiques d'artistes ebrencs com ara Robert Escoda, Frederic Mauri, Jaume Rocamora i Joan Panisello.

L'exposició del fons d'art de la Universitat Rovira i Virgili ja es va poder veure l'any passat al Centre del Comerç de Tortosa, amb motiu del primer aniversari del campus de les Terres de l'Ebre. De fet, la instal·lació temporal al Palau Montagut s'explica perquè la URV encara ha de construir l'edifici del campus i buscava un lloc per exposar el fons d'art, «en principi només durant un any». El director del campus de la URV a l'Ebre, Azael Fabregat, va detallar que el fons d'art està format per obres plàstiques de 25 artistes de renom del territori, que van acceptar cedir una obra a la universitat. El fons inclou obres d'artistes com ara Joaquim Espuny, Manel Marqués, Alfred Porres, Pili Lanau, Jordi Garcia, Jaume Vidal, Núria Arias, Manel Margalef Jaume Rocamora, Rosalia Usach, Leonardo Escoda, Robert Escoda i Antònia Ripoll. «En principi, ens va semblar una cosa molt difícil, però ens va sorprendre que tots acceptessin», va remarcar Fabregat. Per la seua banda, els gestors de la comunitat de l'Esquerra, Lluís Pegueroles i José Pedro Castells, van agrair la confiança de la URV i es van comprometre a portar més enllà la nova relació entre les dues institucions. Per començar, el fons d'art de la URV s'instal·larà en una sala noble del Palau Montagut, que la comunitat ha volgut dedicar al primer president dels regants de l'Esquerra, Josep Canyer.
L'exposició, la comissària de la qual és Núria Gil, es podrà veure a partir de la primera quinzena de setembre, coincidint amb les festes de la Cinta de Tortosa.


El Punt (17-Juliol-2007)

1 comentari:

  1. M'agrada veure artistes nostres, jovens i no tant, en una exposició permanent de les seves obres.
    També que se li tregue partit al Palau Montagut.
    Bé, és que en coneixo a uns quants i em posa content!
    És que son bons!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta