27 de setembre del 2007

Les tanques grogues també envaeixen el parc municipal

La invasió subtil de les tanques grogues no només ha afectat el barri de Ferreries, sinó que també s'ha propagat pel parc municipal de Tortosa. Així es pot veure en aquestes altres dues fotografies d'ahir pel matí. D'una banda, hi ha la mítica font de darrera del parc infantil (quin tortosí no ha begut l'aigua d'aquesta font?) tota envoltada de tanques. De l'altra, el graciós pont de fusta, amb una de les baranes desballestades i dues tanques de plàstic impedient la seua utilització. Per cert, sabeu quant van estar les tanques grogues al pont de l'Estat, després del dia dels focs artificials de les festes de la Cinta? Quasi una setmana... Fins al punt que un dia vaig veure que algú havia tornat a posar la tanca i que una dona baixava a la carretera del pont per poder passar. Em va indignar que ningú es molestés en posar-la al lloc, i que preferissin baixar a la carretera per no haver de fer un simple moviment amb els braços. La gent som així de dropa, vaig pensar, i vaig tornar a posar la tanca contra la barana del pont. De fet, el que va estranyar-me és ningú acabés tirant la tanca al riu, com ha passat altres vegades... I amb això no vull donar idees.
Tornant al parc. Ahir també vaig sentir una barreja de ganes de riure i d'indignació quan una parella de motxileros que pujava amb mi les escales, entrant al parc, comentaven la brutície que s'hi acumulava. "Veo que en Tortosa no se barre", va dir l'home a la dona, per fer-li veure el munt de fulles seques que hi havia caigudes al passeig central. Amb això no vull criticar l'empresa de neteja i els serveis de manteniment, ja que després vaig veure que estaven netejant i retirant restes vegetals a la zona del Llac Vell. Però sí reclamar un veritable pla de xoc per al parc municipal, un dels espais de la ciutat que necessita alguna cosa més que una rentada de cara.

5 comentaris:

  1. Gustau, crec que no es pot criticar al govern municipal perque no posa en marxa el pla de xoc, i al mateix temps criticar també les tanques on estan arreglant alguna cosa.
    Cert es que en aquesta ciutat les tanques se sap quan se posen pero no quan se retiren. Peró també passa en altres ciutats, Barcelona esta plena de tanques per exemple.
    Sobre els serveis de neteja, crec que els ultims dies estan netejan zones que anteriorment no ho feien a petició de demandes de les associacions de veins, en alguna cosa s'avança, sembla que almenys hi ha més comunicació, pero ja veurem si Tortosa millora i ho notem els ciutadans.

    ResponElimina
  2. Sembla un tòpic però la neteja i el bon estat de les coses és lo primer que la gent veu. Tortosa té una de les zones verdes més gran que qualsevol altra ciutat de la seva mida però en decadència. Tenim un parc que hauria de ser el nostre aparador i fa pena. I no només el parc, les zones verdes de tortosa brillen per la seva falta de netedat i la seva deixadesa, així com per una estructura anticuada i decadent. No tenim la concepció de parc i zona verda moderna, encara vivim als anys 50. Algú s'ha de ficar seriosament en fer un rentat de cara general. Algú ha de projectar com és un parc modern. Algú ha de dir que es fa per modernitzar la nostra ciutat. Un pavelló firal hipermodern no ens arregla res.

    ResponElimina
  3. Pel be de tots, vull pensar que encara no estan ben situats per fer la feina, però a mi també hem va sorprendre el que van trigar en treure la brossa de la bora del riu després dels focs, en obrir el passeig de les bicicletes, etc. Etc.

    ResponElimina
  4. simplement, els bous desde la barrera es veuen d'una manera i al mig de la plaça solen ser més grossos. El govern actual té la major responsabilitat, ja que mai cap grup politic, ni en els millors temps de convergència, ha gaudit de tants soports. Peró una cosa es predicar i otra dar trigo. Vull dir que tot té un periode d'adaptació, però no us ha d'extranyar que coses que a l'oposició eren facils, ara al govern siguin més complicades. S'haurà d'estar al tanto....

    ResponElimina
  5. RC ja portava al seu programa municipal la estauració íntegra del "parque".
    Un parc modernista que no tan sols és un pulmó molt important per a la ciutat sinó que és a més a més un patrimoni històric com pot ser la catedral, los reials col·legis. etc.
    Després de anys i anys de destroçar i emmalaltí el parc, ara és hora de posar-lo a cures intensives.
    De menuda me'n recordo que totes les families anavem a passejar al "parque". Ara, fa temor fins i tot entrar-hi, los coloms a la que et despistes se't caguen a sobre, la brossa campa per tot arreu, los arbres estan malalts, l'arquitectura sòlida està trencada, les olors que s'hi respiren són pestilents, no pots arribar-hi en bici si no vols que els teus s'hi juguen la vida, los gronxadors estan obsolets...etc, etc.
    Me és ben igual qui mane, per que ho arreglen, ja!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta