3 de setembre del 2007

Noves joies i complements per a les gegantes de Tortosa

Les gegantes de Tortosa han estrenat aquestes festes de la Cinta noves joies i nous complements, obra i regal del tortosí Joan Moreso. Enguany, amb motiu del 50è aniversari dels gegants cristians, Moreso ha confeccionat un collaret de pedres verd maragda, a joc amb unes arracades i una creu, per a la geganta Rubí. En canvi, per a la geganta Zoraida ha creat unes arracades amb pedres verdes i roges sobre uns anells daurats, de clares reminiscències àrabs. Encara que la geganta Mariana Curto no compleix anys, Moreso també li ha confeccionat unes arracades de grans perles. Aquest tortosí afincat a Barcelona, expert en el treball de la flor artificial, ha creat també quatre rams de flors, un per a cadascuna de les gegantes, pels quals ha tingut en compte l’origen geogràfic i la personalitat de cada geganta. Els gegants, als quals he perdut la pista des que van ser deportats del pati central de l'Ajuntament, es podran veure durant totes les festes de la Cinta i també en la trobada que es farà el 9 de setembre, ja fora dels actes oficials, amb motiu d'una trobada gegantera que es farà al parc municipal per celebrar el 50è aniversari dels gegants cristians. Per cert, què hi ha de l'exposició permanent del bestiari tortosí, que l'anterior govern projectava al Centre Cultural L'Escorxador?

Foto: Xavi Santamaria

4 comentaris:

  1. Celebro que tinguéssim tortosins com el Sr. Moreso i com a ciutadà de Tortosa li dono les gràcies pel seu regal. A mi també m'agradaria saber que pensa fer el Sr. Bel d'aquest i d'altres projectes que estaven planificats a la ciutat per l'anterior govern, com per exemple la plaça de la Catedral.

    ResponElimina
  2. Tantes i tantes coses tenia planificades l'anterior govern i tant poques en va fer en realitat...

    ResponElimina
  3. kurt no es per fer-te la pilota però torno ha estar d'acord amb tú,l'altruïsme es una bona qualitat dins de la nostra societat i un be cada cop més escàs.
    Per cert al comentari de j.m. o a l'anterior voldria recordar-li que molts projectes es van portar endavant, i ara els gaudim tots i dic tots, tot i les critiques ferotges dels qui avui tenen la responsabilitat de governar aquesta ciutat, com per exemple el parc firal,l'implantació de la URV, lo matadero, l'autovia de l'Aldea, l'implicació directa i decisiva en l'aturada del PHN ..... per tant j.m. ara el que toca es que governeu per tal de no fer com els vostres governs històrics de la dreta tortosina que només poden enumerar desastres expoliacions i tortosins absents.

    ResponElimina
  4. El Sr. Joan Moreso, a qui conec, viu a Barcelona i atenent el seu domicili hom podria considerar que és un tortosí absent.

    Què equivocats!! Ell és capaç de ser generós amb Tortosa, i participar en moltes activitats de la nostra ciutat perquè porta amb orgull la seva terra en el seu cor!!!

    Molts que estem aquí, si que en som de tortosins absents!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta