30 d’octubre del 2007

Amposta mantindrà el nom de Villafranco fins que ho diguin els veïns

El ple de l'Ajuntament rebutja una moció d'EA-ERC que reclamava l'oficialitat de Poble Nou del Delta

La portaveu del grup municipal d'Esquerra d'Amposta (EA-ERC), Marta Cid, va rebre ahir amb «incredulitat» i «sorpresa» la decisió de CiU de rebutjar la proposta amb què reclamaven la retirada dels símbols feixistes i l'oficialitat del nom de Poble Nou del Delta. En realitat, el nucli de població, fundat l'any 1957, encara es diu Villafranco del Delta en honor de l'anterior cap de l'Estat. L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), va justificar el vot contrari a la moció per la convocatòria d'una consulta popular perquè els veïns de Poble Nou tinguin l'última paraula. Amb tot, Ferré va manifestar-se partidari de canviar el nom a Villafranco.

L'alcalde va recordar que fa dos anys l'Ajuntament ja va aprovar per unanimitat una moció sobre aquest tema, que establia que Amposta canviaria l'al·lusió a Franco del nomenclàtor oficial quan així ho volguessin els veïns de Poble Nou del Delta. «Ara farem una consulta popular, i si els veïns estan d'acord farem el canvi de nom», va dir Manel Ferré, que va lamentar que Esquerra no acceptés incloure aquesta condició a la moció d'ahir. «Esperem que els veïns ho acceptin, i la prova que volem un canvi de nom és que l'Ajuntament sempre parla de Poble Nou», va remarcar Ferré. A més, va dir que el govern d'Amposta ha previst convocar una assemblea informativa amb l'associació de veïns, per preparar la realització del referèndum.
Però el rebuig a la moció sobre Villafranco, que només va tenir el suport del grup del PSC, no ha estat ben rebut a Esquerra. La portaveu d'EA-ERC, Marta Cid, va lamentar que l'Ajuntament arrossegui el tema des del 2002, i va recordar que la nova legislació estatal, en tràmit al Congrés dels Diputats, obligarà l'Ajuntament a retirar tots els símbols feixistes. «Abans que ens obliguin, ja arribat l'hora que Amposta faci un pas clar i decidit», va dir Cid, abans de recordar que als papers oficials l'Ajuntament encara utilitza el nom de Villafranco del Delta. La portaveu d'EA-ERC va qüestionar la necessitat de fer un referèndum entre els veïns, i va lamentar que Amposta encara no haja retirat les plaques amb els emblemes falangistes dels habitatges de protecció oficial, com sí han fet Flix i Tortosa.

Per saber més:
-Villafranco del Delta i el 13 de Gener
-Amposta no canviarà el nom de Poble Nou (Manel Zaera)

4 comentaris:

  1. Ara entenc en que consisteix el gir catalanista de CIU. Em pregunto si el poble es digues "Hitler's Dorf" passaria el mateix.

    ResponElimina
  2. Suposo que em diran antidemòcrata, però m'és igual. Una decisió com retirar el nom d'un dictador no s'ha de sotmetre a una consulta popular. És una de les coses que un govern ha de fer i prou, per molt que els veïns hi estiguin en contra.

    No dic que en tots els casos s'hagi d'actuar així. Només dir que quan hi ha en joc qüestions fonamentals és quan es veu si un govern dóna la talla com a governant. O si té més present la repercussió electoral, és clar.

    ResponElimina
  3. que absurda aquesta resposta de CIU-Amposta, em sembla mes electoralisme de dir, no els donem la raó a l'oposició, que no pas respecte pel que diuen els veïns,

    estic segur que en breu ells mateixos proposaran canviar el nom, ho disfraçaran de vete a saber que,
    però llavors les medalles se les ficaran ells i no l'oposició

    tot plegat uns cutres, i la gent els importem una merda,

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta