30 d’octubre del 2007

Només CiU i ICV se'n recorden del tercer pont de Tortosa

En el polèmic debat per la tramitació del pressupost general de l'Estat del 2008, fa dies que esperava que algú parlés de la necessitat de reservar una partida per al tercer pont viari de Tortosa. Avui he llegit al diari El Punt que fins aquest matí CiU havia estat la única formació política que havia reclamat, a través de les seues esmenes, la reserva d'un milió d'euros per al pròxim exercici. Curiosament, la mateixa quantitat que la federació reservaria per a la realització d'un estudi sobre la viabilitat del transvasament d'aigua del riu Roine a Catalunya. Però tornant al tema, suposem que l'interès de CiU pel tercer pont de Tortosa ve donat per la circumstància que ara són els convergents els que governen la capital del Baix Ebre. L'Ajuntament té l'estudi previ del tercer pont des de l'abril del 2005, quan el va presentar en el marc de la inauguració de la 61a fira multisectorial Expoebre. Segons l'estudi, el tercer pont de Tortosa podria costar 20,4 milions, i connectaria l'eix de l'Ebre, a l'altura de la caserna dels bombers, amb la carretera de Bítem, al nord del pavelló firal de Remolins. El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, es va comprometre a anar «de bracet» amb l'exalcalde Joan Sabaté cap a Madrid, per reclamar el finançament necessari al govern de l'Estat. Ara Sabaté és senador a Madrid i finalment el PSC ha introduït unes esmenes al pressupost, que incrementa en 9,3 milions d'euros la inversió a les Terres de l'Ebre, però en què no es demanen diners per al tercer pont. Tampoc ERC, molt crítica amb el pressupost de l'Estat, ha recordat la necessitat de posar diners per al tercer pont de Tortosa, tot i que forma part del govern de Ferran Bel. A més, la construcció del tercer pont era una de les propostes electorals del republicà Ricard Forés.
D'altra banda, reedito l'entrada perquè aquest matí ICV ha anunciat que també ha presentat una esmena per reservar 3 milions d'euros per al tercer pont de Tortosa.

Per saber més:
-El PSC aconsegueix el compromís del govern estatal per la variant de l'Aldea
-La batalla de l'Ebre al voltant de Tarragona
-Entrades de La Marfanta sobre el tercer pont

20 comentaris:

  1. Aquest matí ICV ha presentat les esmenes als pressupostos en una roda de premsa, una de les quals fa referència al tercer pont de Tortosa

    ResponElimina
  2. La fira del vehicle d’ocasió de Tortosa ‘Ebreokasió’ ha fet balanç aquesta setmana del volum de vendes produïdes durant la darrera edició que enguany ha batut el record de vendes amb 42 cotxes venuts, a més de tres bicicletes i tres motocicletes. El certamen gairebé ha triplicat les xifres de vendes registrades l’any passat, quan es va tancar l’edició amb 17 vehicles venuts, i duplica els màxims obtinguts en els últims anys.

    ResponElimina
  3. veig que els acolits de l'equip de Bel, han canviat de tàctica. Han passat de l'insult i la difamació a omplir els comentaris dels blocs amb notícies de la fabulosa obra del nou govern de la ciutat. Que no en tenen prou amb TV NO-DO?.

    Salutacions cordials

    ResponElimina
  4. Gustau, algú de l'ajuntament amb poca feina, ha vist que la marfanta es una referencia i es dedica a utilitzar el teu blog com a mitja de propaganda.

    Que no tenen prou amb la "il.legal TV Tortosa" i el butlleti informatiu de Bel "l'estel"?

    Gustau hauries de pendre mesures ja que aixó es molt lleig.

    ResponElimina
  5. Esto es la monda tio, ya no saben que hacer para hacer publicidad, este Bel que chico más malo.

    ResponElimina
  6. Agafen l'informació de la WEB de l'Ajuntament. Aquesta noticia la tallen quand es comencaar a parlar del regidor de ERC. Ara ja no els interesa el debat. Bueno abans tampoc perque no debatien, nomès insultaven.

    ResponElimina
  7. Jo crec que es lo nou gerent. Te molt de temps i ha de guanyar el sou.

    ResponElimina
  8. Tenint en compte les queixes que m'estan fent arribar els lectors, tant a través dels comentaris com a partir de correus privats, demanaria a l'anònim de les 3.39 PM que intentés ajustar-se al tema de les diferents entrades, perquè la resta de lectors puguin debatre amb normalitat. Gràcies per la teua comprensió.

    ResponElimina
  9. 3:39, nomes t'a faltat agefir que caldria valorar quina part d'aquest augment es gracies al nou marc ( pavello) de la fira.
    Oh es pel nom?. Nom que, per cert, va canviar en les seues paraules d'inauguracio el Sr. E.Castella, dien Expocasio ( no se si amb K ?

    ResponElimina
  10. A l'anònim de les 3.39 dir-li que està molt bé aquesta millora que, dic jo, que deu tenir molta cosa a veure amb el fet de tenir finalment un recinte firal com déu mana, obra, per cert, de l'anterior govern amb Sabaté al capdavant. Per cert, un pavelló que en va rebre de tots colors per part de CiU, que ara de cop se n'ha adonat de quant necessari era.

    ResponElimina
  11. No tinc res a veure amb l'ajuntament, ni sóc de CIU ni d'esquerra. Però al entra al web de l'ajuntament l’altre dia vaig llegir la noticia, i al veure que no la va publicar Gustau, o vaig dir, si algú s’ha sentit ofès o sento demano disculpes. No patiu que no diré cap més noticia que trobi per la xarxa.

    ResponElimina
  12. però què ningú sap que l'Ebre ocasió és una fira que quan Forés la va agafar ja estava dissenyada. O sigue, que ell no ha fet res de nou. propaganda però sí que en fa. Deu ni do lo xaval. No té iaia.

    ResponElimina
  13. TROBO PENOSES TOTES LES INTERVENCIONS.
    A TORTOSA SEMBLA QUE LI MANCA UN PONT I ELS PARTITS CADASCUN A LA SEUA BOLA.
    FÀSTICS FOTEU POLÍTICS
    I SI S'HAN DE GASTAR MILIONS D'EUROS DELS CONTRIBUENTS PER A QUE QUATRE CAPULLOS VENGUEN TRES DOTZENES DE COTXES, ANEM BÉ.
    AIXÒ ÉS EXPLOTACIÓ DEL CONTRIBUENT EN FAVOR D'EMPRESARIS OPORTUNISTES I POLÍTICS NEFASTS.

    ResponElimina
  14. Per favor, evita les paraules malsonants i també escriure en majúscules, que només han d'utilitzar-se molt puntualment si vols cridar.

    ResponElimina
  15. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  16. Un usuari anònim ha escrit:
    Ahir vaig anar a l'ajuntament, i el nostre benvolgut alcalde no hi era. Ahir teniem alcaldessa, el cert es que no m'havia mirat bé el cartipas però tinc la mala costum d'anar als plens, i em va venir un dubte, que fot l'Algueró d'alcaldessa si el primer tinent d'alcalde es la Merixell i el segon el Fores. Però estava equivocat la senyora Anna Alguero es la Primera tinent d'alcalde, això als plens el seu lloc l'ocupa la Merixell.
    No em direu que no es bonic, a l'hora dels plens la portaveu al lloc de la primera tinent d'alcalde " a la diestra de Dios Padre Todopoderoso", i la pobra Alguero amagada que s'ha de demostrar a la gent qui porta el pantalons en aquets govern, la senyora portaveu.

    ---
    En canvi, el que diguin les males llengües sobre la seua vida privada no ens importa.

    ResponElimina
  17. Benvolgut Sr. Moreno,
    si els socialistes no hem fet cap esmena al projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat, respecte al tercer pont sobre l'Ebre a Tortosa, és per que es tractaria d'una acció ben inutil. Ja ho he explicat a bastament en el meu segón mandat com alcalde, que el pont ha d'unir dues carreteres de la Generalitat i per tant la intervenció general del'Estat no admet una consignació d'aquest tipus. Per tot això el que hem estat negociant és la possibilitat d'un conveni que permetés superar aquest imponderable i sobre el que hi està treballant el Ministeri de Foment.
    Presentar un esmena en aquest sentit és una vegada més un brindis al Sol, inutil com tots, el que cal fer és continuar la negociació oberta amb el ministeri i de la ma del departament de PTOP de la Generalitat.
    Ben cordialment.

    ResponElimina
  18. i quina culpa tinc jo si el teclat estava ple dels meus vòmits?
    i pel que veig,l'ex-alcalde parla amb la propietat que li ha impedit fer el que li calia a la ciutat.
    i per a "brindis al Sol", jajajajaja,
    los que ell ha fet!
    si tots fan lo mateix!
    boníssimes paraules, pèssimes accions.
    au
    a n'allò
    ajuntament demolició!

    ResponElimina
  19. Un dia hem de fer una estadística de les intervencions del Sr. Sabaté als comentaris de La Marfanta, trobo que han augmentat molt últimament. Espero que no ho faci en horaris de feina....je,je,je....que llavors paga el poble!

    ResponElimina
  20. je, je, je... De que te'n rius?, que no hauria d'entrar dins del sou el contestar al personal? encara que sigue en blocs com aquests. El que critico es que nomes es faci quan van mal dades (oposicio)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta