20 d’octubre del 2007

L'Estat comença les obres de restauració del meandre de Flix

El Ministeri de Medi Ambient va començar dijous les obres de restauració mediambiental del meandre de Flix, amb un pressupost de 7,1 milions d'euros i un termini d'execució de tres anys. Una de les primeres actuacions ha estat l'inici de la demolició d'un espigó proper a la presa de l'embassament, i que havia de ser el suport d'un pont projectat durant la Segona República. De fet, les obres van iniciar-se l'any 1934, però van quedar interrompudes com a conseqüència de la Guerra Civil. En acabar la guerra, l'Estat va preferir no continuar les obres i va abandonar el projecte, ja que va aprofitar la mateixa infraestructura de la presa per fer-hi passar la carretera. Així, el projecte preveu la desaparició de la pilastra per millorar la capacitat de desguàs del meandre, un dels punts de l'Ebre en què l'aigua queda més estancada per l'escàs cabal. El projecte també preveu la recuperació de la capacitat de desguàs del cabal aigües avall de la presa de Flix, amb l'obertura parcial d'una illa, per millorar la circulació de l'aigua en aquest tram.
L'inici de les obres arriba amb uns mesos de retard, ja que la direcció general de l'Aigua del Ministeri de Medi Ambient va aprovar el projecte a l'abril. El servei d'estudis mediambientals de l'àrea de Gestió Ambiental de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) va participar en la redacció del projecte, que també inclou diferents obres per a la reconstrucció del passeig de l'Ebre i per l'estabilització dels marges del riu. De fet, el comissari d'aigües de la CHE, Rafael Romeo, té previst visitar Flix dilluns, per veure sobre el terreny els primers treballs. A més, també es construiran dues basses, que serviran per completar les instal·lacions de la planta depuradora de fosfats i nitrats. Els treballs tindran en compte les característiques de la zona, i inclouran la revegetació i la replantació d'espècies autòctones. Tot i així, l'actuació al meandre de Flix també inclou la neteja i el desbrossament selectiu de la vegetació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta