14 de desembre del 2007

Els condicionants de Patrimoni al restaurant Viena

El projecte per instal·lar un restaurant de la cadena Viena a l'edifici original del mercat del Peix de Tortosa encara haurà d'esperar uns mesos. La previsió de la concessionària de l'edifici, Infraestructures Comercials de Tortosa SL, és que la cadena Viena puga obrir el local a la primavera, un cop el projecte haja passat els diferents filtres de la comissió territorial de Patrimoni. En l'última reunió, celebrada fa uns dies, encara va sorgir l'últim problema, que en principi no hauria de condicionar en excés l'obertura del restaurant Viena al mercat del Peix. Es tracta de garantir una correcta sortida dels fums de la cuina, mesura necessària perquè l'Ajuntament doni la llicència d'activitat. En aquest sentit, cal tenir en compte que l'antiga peixateria municipal és un edifici de poca altura, i que una sortida de fums incorrecta podria molestar els veïns del carrer Bonavista.
Segons fonts consultades per aquest diari, si els promotors del projecte introdueixen les diferents correccions suggerides per Patrimoni, el més lògic és que la instal·lació del Viena a l'antic mercat del Peix s'autoritzi definitivament a la primera reunió de la comissió després de les festes de Nadal, la primera setmana hàbil de gener. Al setembre, Patrimoni ja va posar diferents condicionats per donar llum verd a l'operació, ja que va recomanar la introducció d'una sèrie de millores al projecte, per no alterar «l'esperit racionalista de l'edifici». Els problemes principals eren la decoració i la distribució interior del restaurant, i la instal·lació de l'aire condicionat i de les plaques solars al sostre de l'edifici, que agreujarien l'impacte visual. En principi, l'ús de l'antiga peixateria no tenia cap condicionant, i els promotors no havien de tenir cap problema per poder instal·lar-hi un Viena. Però la Generalitat els va fer arribar una sèrie de recomanacions que buscaven salvaguardar els valors arquitectònics de l'edifici original, obra de l'arquitecte Agustí Barlett. Així, al restaurant s'havien previst diferents estructures que ocultaven les columnes i la volta catalana del sostre. A Patrimoni tampoc no li havien agradat els llums previstos, uns globus en forma d'aranya, ni algun forjat que hauria ocultat l'arquitectura interior. L'acord de l'empresa concessionària amb la cadena Viena va tancar-se al juny, tot i que ja hi havia un preacord des de la primavera.
Fa més d'un any, Patrimoni va autoritzar que el projecte de recuperació del mercat del Peix guanyés aparadors a l'avinguda Felip Pedrell, per obrir el nou complex comercial al riu, però va obligar a separar l'edifici annex de l'edifici original.

El Punt (14-Desembre-2007)

1 comentari:

  1. Que patrimoni es pose en questions de decoracio com les lampares. Aixo son ganes de tocar los nasos

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta