26 de febrer del 2008

Tortosa ja té a punt les processons

El president de l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa, Josep Borrell, va remarcar que enguany les diferents celebracions seran especialment emotives per les confraries, ja que podran estrenar la bandera que representa tots els membres de l'entitat. Amb tot, va anunciar que enguany els encarregats de portar la bandera seran els membres de l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tarragona. De la mateixa manera, Borrell va confirmar que l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, serà el pregoner de la Setmana Santa, com cada vegada que hi ha un canvi d'alcalde a la ciutat.
Borrell també va assenyalar que enguany esperen que hi hagi una de les processons de Diumenge de Rams més multitudinàries, ja que s'han fet nous hàbits i la tradició no para de créixer. De fet, la processó de Rams és la més tradicional i la més popular de les processons de la Setmana Santa tortosina, amb la particularitat que unes 2.000 vestes surten en processó, però amb tots els passos. «Anem sumant més gent i la processó de la Passió continua creixent, per religiositat, però també per tradició familiar», va dir el president. L'Agrupació de Confraries també espera una alta participació en la tamborada que es farà la nit del 19 de març, des de la plaça de la Immaculada fins a la plaça dels Dolors, al nucli antic. Les altres cites imprescindibles seran la processó del Silenci, el 20 de març a mitjanit, amb l'acte «més penitencial» del programa de Setmana Santa, i la processó del Sant Enterrament, el 21 de març, que Tortosa vol convertir en un atractiu turístic. De fet, des de fa uns anys és organitzada per l'agrupació, que també treu tots els passos.

El Punt (26-Febrer-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta