28 de febrer del 2008

Tortosa prepara una declaració institucional contra la venda d'aigua de Tarragona

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), va anunciar ahir que l'Ajuntament reaccionarà contra la decisió d'aprofitar els pous de Tarragona per fer arribar aigua en vaixell a Barcelona, i que pensa sotmetre el tema a votació en un dels plens vinents. «La mesura és una absoluta fal·làcia i un insult a la intel·ligència dels ebrencs», va dir Bel, que va condemnar el «triple discurs» del PSC i ICV. «Fan un negoci rodó, ja que compren barata l'aigua del minitransvasament de l'Ebre i després vendran la seua a Barcelona, on l'aigua és més cara», va denunciar. «Ja pot venir Chacón o fins i tot Narbona per dir que no es farà cap transvasament, quan la realitat és que volen portar l'aigua en vaixell», va recriminar Bel. L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), tampoc no ho troba «lògic ni acceptable», i va lamentar que no s'hagi consultat abans els municipis de les Terres de l'Ebre, i sobretot els que formen part del CAT. «Gràcies al minitransvasament, Tarragona ha pogut regenerar els seus aqüífers, i ara volen vendre l'aigua a Barcelona», va recordar. A més, Ferré va dir que estudiaran la situació amb més calma per decidir si l'Ajuntament ampostí també ha de fer alguna declaració institucional. D'altra banda, l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Josep Duran (ERC), també va dir que preferia no precipitar-se. Amb tot, va advertir que falta informació als ajuntaments de l'Ebre i més diàleg. «Per combatre la sequera caldria establir un protocol d'actuació i buscar una solució entre tots, per evitar que ningú prengui cap decisió pel seu compte», va dir. També va demanar més consens l'alcalde independent de Gandesa, Miquel Aubà, que va reclamar la creació d'una taula interterritorial sobre la sequera. Aubà va recordar que abans d'enviar aigua a Barcelona caldria resoldre el dèficit hídric del territori, com ara els problemes que tenen Gandesa, Bot, Corbera i Prat de Comte per garantir el consum humà.

El Punt (28-Febrer-2008)

14 comentaris:

  1. Me pregunto si haguessin fet lo mateix quan a Tarragona manava aquell Berlusconi enb miniatura que era Nadal...

    ResponElimina
  2. Ja, ja ja, ja, ja!!!!
    ja ja, ja ja, ja!!!

    Per no plorar davant de personatges com aquest.

    ResponElimina
  3. Hi havia una cançó d' "Hombres G", que deia "... y yo me pregunto ¿que coño hago yo en las bahamas?"
    I l'amic Bel es pregunta
    "que co....s foto jo d'alcalde si no faig res bé? ara guapo ho soc un rato llarg, més que el Mas"

    ResponElimina
  4. I l'hem d'aguantar quatre anys d'alcalde?

    ResponElimina
  5. Quines tonteries dieu quan no sabeu que dir

    ResponElimina
  6. Quins canvis d'estratègia més curiosos que teniu vatros, segons qui mane i ahont mane...

    ResponElimina
  7. va home que els primers comentaris son de Super SAbateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    l'aguamtare, si ho fa bé i sinó.. A la calle!!!!! cm l'exalcalde

    ResponElimina
  8. Pos, fa (o més ben dit, diu) lo que fan/diuen tots (o casi tots) - manen els altres, estic en contra; manen els meus, a callar.
    Aixo es com un partit de futbol pero la porteria va canviant de banda/color - mentres no ens foten un gol ni uns ni els altres ni els que encara no han jugat ....

    ResponElimina
  9. Pel que convingue passare, ara, que Bel sigue mes guapo que Mas, per aqui no passare.

    ResponElimina
  10. Començo a estar preocupat: mira que si tingues rao Arasa ( director de LVDE) quan diu que els blocaires ( el que m'enprenyaria es que es referis tambe als lectors)el que els passa es que tenen-im falta de follar.
    Jesus, Maria i Josep.

    ResponElimina
  11. Lo primer comentari era meu, i val a dir que no sóc Sabaté. No fa falta ser Sabaté, ni tan sols socialista, per a atacar segons a qui i segons quines situacions.

    ResponElimina
  12. I per cert, un polvet més de tant en tant tampoc m'aniria malament, ho reconec.

    ResponElimina
  13. Vinga demagògia!

    Si no arreglen la canonada és perquè no poden fins que estigui desdoblada. Potser ens podriem preguntar qui va deixar les canonades fetes una merda. I Bel que es dedique a les seves canonades, que també se les ha trobat fetes un desastre i li estan abocant sucs estranys a la platja fluvial. I això és competència seua, no del CAT ni de l'ACA!

    ResponElimina
  14. Amic Gustau, he vist el comentari que has publicat al bloc "torre de guaita", referin-te a si els ebrencs també hem de vendre l'aigua. M'agradaria comentar-te, que els regants si que "veuen duros", però cobren uns 5 cèntims el metre cúbc, mentre que tal com tu mateix ens informes, Tarragona vendrà el metre cúbic a 1 euro. es tracta d'un negoci rodó, crec que ja està bé de deixar-nos enganyar per la gent de tarragona i barcelona, el que hauríem de fer és tancar l'aixeta!!! o si volem vendre l'aigua, vendre-la a qui nosaltres creguem, no a qui vulgui tarragona!! i sobretot, deixant els ingressos a la conca de l'ebre.
    És demagògic i inadmisible que vulguin comercialitzar un patrimoni que ni tan sols és seu, hauríem de sortir tots els ebrencs al carrer!!!

    salut!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta