22 d’abril del 2008

Comunicat del Col·legi de Periodistes a l'Ebre sobre la gestió de l'aigua

La Junta de govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) de la demarcació de les Terres de l’Ebre, davant l’actuació de la Generalitat i altres institucions en relació amb la gestió de l’aigua, vol fer les següents consideracions:

-Denunciem l'opacitat informativa i el confusionisme del govern de Catalunya, i dels seus representants a les Terres de l'Ebre, en relació amb les mesures per portar aigua a l'àrea metropolitana de Barcelona mitjançant vaixells, el transvasament del Segre, la interconnexió de xarxes CAT-ATLL..., així com els acords amb el govern de Madrid per l’aprovació del reial decret per adquirir drets de l’ús de l’aigua de l’Ebre. I recordem que el dret a la informació de tots els ciutadans, i per tant també dels de les Terres de l’Ebre, fa necessari que el nostre Govern atengui correctament i faciliti la feina als professionals de la comunicació de tots els mitjans i territoris, i no només als periodistes dels grans mitjans de comunicació ubicats a les capitals.
-Lamentem també la manca de transparència informativa de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), la Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre, i la Comunitat de Regants de l'Esquerra - Sindicat Agrícola de l'Ebre.
-Finalment, per tal de garantir la credibilitat del funcionament democràtic i del paper que correspon als mitjans de comunicació, reclamem una informació pública que expliqui amb rigor i claredat les accions que han portat a terme els membres del Govern de la Generalitat, i especialment dels Departaments directament responsables, pel compliment del seu compromís amb la nova cultura de l’aigua. D’aquesta manera, els ciutadans podrem avaluar si els polítics i els tècnics han fet la feina amb suficient eficàcia i eficiència, o si els problemes actuals són fruit de manca de treball i previsió.

Tortosa, Terres de l'Ebre, 16 d'abril de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta