22 d’abril del 2008

Baltasar visita avui Tortosa i serà rebut amb una catifa de sal per la PDE

A la tercera va la vençuda. El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, té previst visitar aquesta tarda les Terres de l'Ebre, en una jornada maratoniana que el farà mantenir diferents reunions a l'hotel Corona de Tortosa. Com ja va sent habitual, l'agenda del conseller es va embolcallar ahir en un hermetisme absolut, que només va trencar-se per les queixes dels membres de la Comissió per a la Sosteniblitat de les Terres de l'Ebre (CSTE) que, una altra vegada, van ser convocats d'urgència, amb només 24 hores de marge per poder ajustar les seues agendes i confirmar l'assistència a la reunió. En concret, l'Agenda del Govern enviada ahir al vespre explica que el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, acompanyat pel director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Manuel Hernández, "mantindrà un seguit de reunions amb representants d’institucions i moviments socials de les Terres de l’Ebre per explicar-los el projecte d’aportació d’emergència d’aigua del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) al sistema Ter-Llobregat".
Per tant, la visita de Baltasar no tindrà res a veure amb aquesta imatge del 22 gener d'enguany, quan el Consell Executiu de la Generalitat va reunir-se al Palau Abària de Tortosa i el titular de Medi Ambient va passar completament desapercebut. En primer lloc, perquè hi haurà els membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) escampant-li una catifa de sal, però també perquè hi haurà més periodistes pendents del que Baltasar puga dir o puga fer. D'altra banda, també cal destacar que per fer la reunió de la CSTE s'ha triat un espai privat, l'hotel Corona de Tortosa, i no el lloc habitual de les trobades (la seu de Medi Ambient a Amposta), o la seu de la Delegació de la Generalitat, al Palau Abària de Tortosa. Només espero que ningú diga que és per motius de seguretat, ja que això voldria dir que el tripartit considera que els antitransvasament són potencialment periollosos... El que també no m'acaba de quadrar són els horaris, ja que la convocatòria als membres de la CSTE és a les quatre de la tarda, i la PDE ha fet la crida per fer la seua Concentració Salina a partir de les 17.30 hores. Per no parlar de l'atenció de Baltasar als mitjans de comunicació, que la Generalitat ha previst ni més ni menys que per a les 20.30 hores. Em sembla una falta de respecte (més) als professionals de la comunicació del territori, que ja estem prou calents amb la manera com s'està gestionat la informació sobre la gestió de la sequera. No vull pensar que s'ha retardat tant l'hora de l'atenció a la premsa perquè el conseller puga entrar en directe al Telenotícies Vespre...

10 comentaris:

  1. Pel seu interés informatiu, reprodueixo íntegrament el

    Comunicat del GEPEC-ECOLOGISTES DE CATALUNYA davant la reunió amb la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre

    La premura del Conseller de Medi Ambient Sr. Baltasar en convocar una reunió de la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, a més d'altres consecutives amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre i les Comunitats de Regants del Delta, ens confirma la lamentable apreciació de que el conseller només ve a les Terres de l'Ebre a justificar decisions preses sense haver consultat prèviament cap dels organismes del territori convocats.


    El menyspreu demostrat al les comunitats socials, professionals i ambientalistes, desconvocant dues reunions anteriors amb la CSTE , es paral·lel al descrèdit de ser membre d'un partit, que ha signat un compromís amb el territori ebrenc de no fer cap transvasament de l'Ebre ni cap interconnexió xarxes de l'Ebre i el Ter-Llobregat, i vindre a vendre'ns justament això.


    El GEPEC-ECOLOGISTES DE CATALUNYA, com a organització ecologista denunciem la nul.la perspectiva ecològica de la iniciativa. El sistema deltaic és actualment deficitari en aportacions d'aigua que garanteixen la sostenibilitat de l'entorn i del Parc Natural del Delta de l'Ebre. Essent les aigües que pretenen punxar als canals de reg del Delta de l'Ebre, les que més valor ecològic tenen al ser l'aliment directe de les badies i aiguamolls del parc natural i el Delta. Afectant tot el medi natural, la fauna, molta d'ella amb protecció europea, i els ambients de plantes que nodreixen el delta, de les quals, un bon nombre d'elles també estan protegides. Igualment greu serà el seu efecte en la riquesa biològica de tot l'entorn aquàtic marí del delta.


    Denunciem també la mísera dedicació, en pressuposts i agilitat administrativa, a les resolucions i projectes de la CSTE, que confirma el menysteniment de la conselleria cap a les Terres de l'Ebre i el riu sobre tot.


    Demanem la suspensió de la reunió i que sigui la CSTE qui convoqui al Conseller Baltasar quan pugui assegurar-se un quòrum normal , no un d'escàs. Tindre només vint-i-quatre hores de temps per ajustar les indispensables activitats individuals per assistir a la reunió ho considerem una ofensa greu als representants del territori.


    Ens reafirmem en la nostra decisió de demanar la seva dimissió per la gestió de la conselleria de Medi Ambient, per l'impuls del transvasament de l'Ebre a les conques del Ter-Llobregat i la nul·la participació ciutadana en la presa de decisions.


    Reafirmem la nostra total oposició al Decret-Llei consensuat amb el govern Espanyol que pretén fer la interconnexió de xarxes entre l'Ebre i el Ter -Llobregat. UN TRANSVASAMENT INNECESSARI, INSOSTENIBLE I ANTI-ECOLÒGIC, QUE NO VOLEM!

    ResponElimina
  2. Esperpèntica notícia:
    ERC participarà a la manifestació de la PDE.
    Diagnòstic: greu trastorn d'esquizofrenia bipolar. Faig lo transvasament i al mateix temps me manifesto contra el transvasament.
    A lo millor esta tarda també està el sr. Forcadell tirant-li una catifa de sal al seu company de partit.
    Visca la coherència!

    ResponElimina
  3. Aquesta estratègia d'esquerra d'estar al govern i fer d'oposició deuen pensar que es va molt bé, sens dubte passar de 8 a 3 escons al congré sespanyol és un gran èxit.
    Això del tripi 2.0 no s'aguanta per enlloc, es nota massa que només es va fer amb l'objectiu de barrar el pas al guanyador de les eleccions catalanes que va ser Convergència.
    Però el sociata Zaragoza ja ho va dir ahir, que no us havieu de manifestar, perquè el problema és que no ho havien explicat bé.
    Potser al final ens l'haurem de creure, això que el PSOE tregui 25 escons a les generals fot una mica de pena.
    Em fa molt riure la situació actual, tanta mani demagògica anticonvergent, i ara el tubu i l'aigua us el foten els del tripi 2.0

    ResponElimina
  4. Jo estic buscant eñ tripi 3.0 i no em surt...Pero M'han dit que a l'octubre surtira el tripi 2.1

    ResponElimina
  5. Per cert, jo coneixo un alcalde que va dient que està en contra de la interconexió de xarxes i al mateix temps un tal Mas (que és del seu partit) diu que hi està a favor...
    Tots al manicomi!

    ResponElimina
  6. Es que diuen que: "lo cortés no quita lo caliente..."

    ResponElimina
  7. mc calan, el Puigcercós ja parla del tripi 3.0, que diu que pot sortir el 2010.
    NO és broma :

    http://www.elsingulardigital.cat/cat/viewer.php?IDN=19780

    ResponElimina
  8. també ho trobo "interessant" que CiU s'ha apuntat a la moda de que "aqui estic en contra, i a BCN a favor" .

    Veig que Ronaldhino tamb'e s'ha apuntat; se queda dins del equip, cobrant, encara que no està gens d'accord en tot aixo de correr i no beure més del conte.
    Deu ser una moda, una manera de entendre la vida.

    ho provaré jo a la feina també, li dire al jefe que si que vinc a treballar, i als alumnes que prenc la tarde lluire

    ResponElimina
  9. Per una banda penso que és incoherent que el partit (sigui el que sigui) digui una cosa i un polític (del mateix partit)en digui una altra, però si més no vull pensar que aquets polítics tenen aquestes opinions perque estan en representació de la ciutadania de les terres de l'ebre (qui els ha votat)i no en representació del partit.

    ResponElimina
  10. Lamento no poder estar a la ciutat per a unir-me a la festa. Espero que sabreu fer-li una recepció que no pugue oblidar fàcilment.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta