6 de maig del 2008

Tortosa rebutja el decret però perd la unitat contra el transvasament

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir la moció que el govern de Ferran Bel (CiU i ERC) havia presentat contra el reial decret llei 3/2008 i la interconnexió de xarxes. Amb tot, la votació va confirmar el trencament de la unitat històrica de l'Ajuntament tortosí contra els transvasaments, ja que el regidor del PP va sortir de la sala per no haver de manifestar el seu vot, mentre que el grup municipal del PSC va fer una defensa clara de la mesura. Segons el seu portaveu, Joan Sabaté, el decret és «la millor garantia que es podria esperar des de les Terres de l'Ebre» per saber que el transvasament a Barcelona «només és una mesura puntual i d'emergència».
A diferència del ple del 7 d'abril passat, quan la sessió plenària de Tortosa va rebutjar el transvasament del Segre previst per Medi Ambient, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) no va assistir a la sessió. La portaveu de CiU, Meritxell Roigé, va advertir que el govern socialista ha projectat una canonada, sense garantir el cabal ecològic ni tenir en compte que l'Ebre no té prou aigua, però que serà reversible per poder enviar aigua des de Barcelona si hi ha cap incident durant la descontaminació del pantà de Flix. «Quan volien fer el transvasament des del Segre, no teníem cap garantia», va lamentar Roigé, que també va denunciar que el govern subministra els detalls sobre la interconnexió «amb comptagotes o amb molta improvisació».
Tot i que el portaveu d'ERC, Ricard Forés, va aprofitar la seua primera intervenció per reclamar que l'Ajuntament recuperés la unanimitat contra els transvasaments, el primer a dissentir va ser Antonio Faura (PP). De fet, encara que Faura va preferir marxar del ple per no haver de votar una moció que considerava «una comèdia», el regidor del PP va aprofitar el torn de paraula per destacar que el decret és «impecable» des del punt de vista jurídic, i va anunciar que el transvasament a Barcelona només és «la punta de l'iceberg» dels altres que vindran. Així, Faura va reclamar que des de Tortosa caldria donar «solucions positives», amb propostes imaginatives com la dels regants de la conca de l'Ebre, que ofereixen «sense vendre-la» l'aigua que estalviaran a canvi d'obres hidràuliques. També Jaume Forcadell (ICV), va apostar per desvincular la posició de l'Ajuntament de la lluita partidista i de les directrius de les cúpules dels partits, però el regidor ho va dir per votar a favor de la moció, i per tant per desmarcar-se de la posició d'ICV al Congrés dels Diputats.

El Punt (6-Maig-2008)

Més informació a El Punt:
-
L'Estat i la Generalitat diuen que les obres de la canonada de l'Ebre són imminents
-La plataforma diu que han maquillat l'obra
-L'aigua que es durà en vaixell a Barcelona també podria ser del minitransvasament de l'Ebre
-França diu que no ha rebut cap proposta oficial sobre el transvasament del Roine
-El delegat al Camp diu que seria el mateix que es va fer a Mallorca
-Unió de Pagesos vol més subvenció per als regants
-ERC assegura que a l'Hospitalet es perd el 25% d'aigua en fuites i l'ACA rebaixa la xifra al 4%
-Els tubs que vénen de Noruega

9 comentaris:

  1. Han obert l'aixeta i haurem d'estar anys i panys lluitant pel mateix. Després d'aquest, vindrà de seguida un altre cap a baix. Estarem parlant d'aigua i de transvasaments tot el temps, la qual cosa gairebé paralitza el debat polític. El PSOE ens l'ha clavada, després de l'enorme suport ciutadà que va rebre.

    ResponElimina
  2. Qui ha obert l'aixeta?
    No han sigut tan sols los del PSOE, ha sigut lo tripartit: PSC, ICV i ERC.
    Resulta que aquí a baix encar mos arriben les notícies de Barcelona.
    Lo tripartit és transvasista i ha sigut qui a obert la caixa del trons fent vore que a Barcelona tenen un problema de sequera que en realitat no tenen i intentant tapar-mos los ulls a latres solucions com la repcuperació del aquífer del Besós.
    No tan sols això, si no que han posat tota la propaganda mediàtica a favor de l'enfrontament entre territoris. Així, dividits, no aconseguirem pas la independència. Zapatero se mos ha tornat a rifar i ara los catalans estem més dividits que mai. Ha aplicat allò del : divide i venceras. Que els espanyols se coneixen tan bé.
    Ara, el Sr. Carod ja pot anar parlans del 2014 i publicar tots los llibres que vulgue.

    ResponElimina
  3. Comedianta, que destructiva que ets! Sempre el mateix discurs...Sort que tens menys influència que un capellà en la societat...

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Si continuem a este ritme, encara tindran raó los que diuen que Tortosa és tota ella inundable.
    Ara, el transvasament, lo govern català transvasista del tripartit, mo'l clavarà igualment, per molt que plogue.

    ResponElimina
  6. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  7. Magatzem de residus radioactius a Ascó…Això si “provisional”. Transvasament del Ebre a l’Àrea Metropolitana... Això si , “provisional”...La detracció d’aigües amb vaixells, també provisionalment del CAT.....Voleu dir que no s’estan passant?

    ResponElimina
  8. sabaté i cia s'han baixat els pantalons, i ara son grans consumidors de vaselina

    ResponElimina
  9. Sabaté, acabaràs igual que Fabreta.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta