7 de maig del 2008

Tortosa repara la claveguera que abocava aigües fecals al riu Ebre

L'Ajuntament haurà d'esperar una baixada del cabal per comprovar si n'hi ha prou amb l'obra feta

L'Ajuntament de Tortosa confia que les obres que ha fet durant l'última setmana al clavegueram del passeig de l'Ebre hagen neutralitzat la claveguera que durant anys ha abocat aigües fecals al riu. El regidor de barri de Ferreries, Emili Lehmann, va explicar que amb motiu d'aquests treballs han detectat dos desguassos que no estaven connectats a la xarxa de la depuradora, i va afegir-hi que l'Ajuntament espera que la reparació haja solucionat la contaminació, així com les pudors que havien denunciat els veïns. Amb tot, l'actual cabal del riu no permet comprovar si n'hi ha prou amb les obres que s'han fet per resoldre el problema.

Durant una setmana, el passeig de l'Ebre de Tortosa ha estat tallat al trànsit en el seu tram final, a la cruïlla amb la rambla de Catalunya, perquè l'Ajuntament ha reparat la claveguera del barri de Ferreries que vessava aigües fecals al riu. Un cop finalitzades les obres, el regidor de barri de Ferreries, Emili Lehmann, va destacar que els treballs han servit per confirmar les sospites dels veïns i del mateix Ajuntament, ja que hi havia dues canonades que no estaven connectades correctament a la xarxa de la depuradora. De fet, va ser a partir de la queixa d'alguns particulars i de l'associació de veïns Ferreries-Sant Vicent, que el govern tortosí va posar-se mans a l'obra per neutralitzar les molèsties que provocava aquest sobreeixidor incontrolat de la xarxa d'aigües fecals.
«Feia anys que s'havia detectat aquest problema, però el que passava durant els últims mesos no era normal», va remarcar Lehmann. De fet, l'escàs cabal que portava l'Ebre en les últims mesos havia provocat que la claveguera aboqués directament sobre la platja fluvial, i això va fer que les aigües fecals s'haguessen estancat a la platja de Ferreries. En aquest sentit, una de les solucions urgents que havia estudiat l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP) era allargar la canonada del sobreeixidor fins al riu, per evitar que les aigües fecals s'acumulessen a la sorra. D'altra banda, durant les obres, els operaris també van rescatar un contenidor de la fracció orgànica que algú havia llançat a la boca de la claveguera.

>Un actuació que evitaria obres més complexes

Les regidories de Medi Ambient i d'Urbanisme, amb l'EMSP, feia mesos que treballaven per trobar una solució a la claveguera de Ferreries. En aquest sentit, l'Ajuntament s'havia queixat a l'Agència Catalana de l'Aigua més d'una vegada, i al final va decidir que l'EMSP fes una intervenció urgent. «El més difícil era localitzar el focus del vessament, i després d'haver confirmat que hi havia dues canonades sense connectar esperem que això siga suficient», va dir el regidor de barri de Ferreries. Així, Emili Lehmann va afegir-hi que ara hauran d'esperar una baixada del cabal de l'Ebre per saber si la reparació ha funcionat: «Si no és així, caldrà fer obres més complexes». A més, Lehmann va dir que la petita riuada haurà servit per sanejar la sorra de la platja.

El Punt (7-Maig-2008)

Més informació:
-Tortosa busca una solució urgent per neutralitzar la claveguera de Ferreries

5 comentaris:

  1. com és que ningú comenta aqui?

    ResponElimina
  2. Perquè la gent vol carnassa. Però mare meva si en té aquesta notícia?

    Com va poder rebre's una obra deficient com aquesta?

    Com és que ningú n'ha fet mai una denúncia a Fiscalia per atemptat mediambiental?

    Qui n'ha estat responsable d'aquesta situació durant aquest temps?

    ResponElimina
  3. QUE VOLEU QUE COMENTEM. QUE SABATE NO VA FER RES. DONCS VINGA SABATE NO VA FER RES sobre el tema. El palau firal l'eclipsava i no podia entretenir-se en minucies excepte doblar els impostos als tortosins ... i ja fa 5 anys que Tortosa té les basures més cares de l'Estat i una recollida selectiva de museu, amb contenidors dels primers temps, de quan anava jo al cole, bruts, trencats, cremats ...

    ResponElimina
  4. Quanta raó té l'ultim anonim, a VoraPark-1 n'hi ha un de cremat des de fa mesos i els altres son clarament insuficients i rebossen, fa bastanta pena. I això que és un barri nou, no vull ni imaginar com estarà el Rastre o Remolins ! Ah calla que Sabaté és de Remolins, segur que està millor.

    ResponElimina
  5. Lluis, o ets ironic de collons o te s'ha parat el rellotge.
    Que Sabate no te res a veure, ara com ara i des de fa un any, amb els contenidors de Remolins.
    Ah, i no fa falta viure a Remolins per anar-hi, i no caldra que t'ho imagines.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta