17 de juny del 2008

El primer any de l'era Bel a Tortosa

L'alcalde ha prioritzat l'urbanisme, la reforma de l'Ajuntament i la seguretat

L'impuls definitiu al pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat), però sobretot l'entrada en vigor del nou pla d'ordenació urbana, han estat els dos aspectes més destacats de l'inici del mandat de Ferran Bel. De fet, l'àrea Urbanisme ha estat, al costat de Règim Intern, la regidoria que més atenció ha necessitat després del canvi de govern, amb la potenciació de l'empresa municipal Gumtsa. Però un any després, els grans reptes de la ciutat continuen sent les instal·lacions esportives i els aparcaments.

Ferran Bel (CiU) va complir ahir el seu primer any a l'alcaldia de Tortosa fent un balanç força positiu de l'inici del mandat, tot i que amb la sensació que els ciutadans encara no perceben «ni el 50%» de la feina que han hagut de fer per posar l'Ajuntament al dia i engegar els projectes. De fet, Bel explica que Règim Intern i Urbanisme són les dues àrees que han requerit un major esforç, tant per part dels regidors del nou govern (CiU i ERC) com per part dels treballadors i funcionaris municipals. El nou gerent, Cèsar Saura, ha estat una peça clau en la reforma administrativa de l'Ajuntament tortosí. A més, el govern de Bel ha potenciat la societat municipal Gumtsa, per accelerar diferents obres i sobretot els projectes del Pincat, que portava un retard d'execució considerable. En la mateixa línia, també ha creat una empresa municipal de gestió esportiva, que haurà de coordinar la construcció i l'explotació de les noves instal·lacions.
De fet, els grans reptes de Tortosa continuen sent el mal estat de les instal·lacions esportives i la falta d'aparcaments. Uns temes que van ser molt utilitzats per Bel per fer oposició i desgastar el govern anterior de Joan Sabaté (PSC), que ahir va preguntar-li irònicament pel pàrquing subterrani que havia promès al cap d'un any a la zona del mercat. Més a prop sembla la millora de les piscines, tot i que el cobriment del velòdrom ha quedat desplaçat al tram final del pla d'acció municipal (PAM). Així, el PSC també ha criticat que la reforma de les instal·lacions de l'estadi haja quedat desvinculada de la construcció del pàrquing subterrani de la plaça Joaquim Bau, sempre molt reivindicat al barri de Ferreries.
En qualsevol cas, les associacions de veïns han concedit una llarga treva al govern de Bel, que va complir amb la seua paraula de crear els regidors de barri, així com d'aplicar un pla de xoc per millorar el manteniment de la via pública. També ha estat important la implantació de la policia de barri, en el marc d'un procés per millorar la seguretat ciutadana i per continuar la modernització de la policia local. De fet, ahir mateix va entrar en funcionament la nova caserna de la policia al barri de Remolins, ja que l'obra s'ha acabat cinc mesos abans del previst.
El Punt (17-Juny-2008)

Més informació a El Punt:

3 comentaris:

  1. Es una llastima Gustau que no ens obsequies amb la foto d'avui de la portada del Diari de Tarragona, es divertida i molt grafica del trist i desevedor primer any del mandat de Bel.
    I lo d'era esperat que fan falta molts anys per parlar d'era.

    ResponElimina
  2. Deixat d'osties que el que han fet aquestos aquest primer any es posar-se uns sous de conya ells i col.locar el maxim de gent que han pogut de la seva corda i figues a la gorra.

    ResponElimina
  3. Pos a mi ja m’han passat al cobrament l’IBI. Puc cabrejar-me també?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta