8 d’agost del 2008

Es pot visitar el claustre de Santa Clara

Per només dos euros, ja podeu visitar un dels llocs més impressionants i desconeguts de Tortosa, el claustre del convent de Santa Clara. Es tracta d'una molt bona notícia, ja que fins ara era molt complicat visitar el claustre d'un dels convents més antics de Tortosa, fundat entre els anys 1267 i 1283. El punt fosc de la notícia és que l'hem sabut gràcies a un cartell irregularment penjat en una parada d'autobús, al costat d'anuncis de pubs i de pisos en lloguer. Pensem que una iniciativa tan important hauria de publicitar-se d'una altra manera i amb altres tipus de suports (físics i institucionals), i no a través d'una fotocòpia penjada a la marquesina dels autobusos...
El convent de Santa Clara, del qual van ser-ne abadesses una tia i una germana del cronista Cristòfor Despuig, té un claustre d'estil gòtic espanyol, del qual només es conserven dues ales, la nord i l'oest, amb arcs lobulats i trilobats. En canvi, de l'església, que havia estat dels templers, només es conserven les famoses arcades d'arc apuntat, que segons hem vist en un altre cartell penjat a la ciutat és objecte d'una col·lecta ciutadana per poder-les restaurar i conservar. Tot plegat sembla indicar que el convent de Santa Clara deu passar per una situació econòmica difícil, per poder mantenir el seu patrimoni en bon estat. Com podeu llegir en aquest altre cartell, el claustre es pot visitar els divendres i dissabtes, des de les onze del matí a la una del migdia, i des de les cinc de la tarda a les set del vespre.

1 comentari:

  1. una altra bona notícia, i val la pena contribuir. Per cert, el meu pare va col.locar la font que hi ha al pati, amb la qual cosa ja és un lloc especial per a mi.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta